- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Saudijska Arabija spremna da deponuje pet milijardi dolara u tursku centralnu banku

© Flickr / KorayGokhan Turska lira
Turska lira - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2022
Pratite nas
Saudijska Arabija je spremna da deponuje pet milijardi dolara u tursku centralnu banku, što je veliki podsticaj za napore predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da očuva stabilnost nacionalne valute - turske lire.
Kraljevstvo je u „završnoj“ fazi pregovora u vezi sa ponudom da pomogne Turskoj, izjavio je portparol Ministarstva finansija Saudijske Arabije, potvrdivši tako ranije izveštavanje novinske agencije Reuters.
Tursko Ministarstvo trezora i finansija takođe je potvrdilo da će dve zemlje uskoro zaključiti sporazum, piše „Blumberg“.
Ovim ugovorom, koji će uskoro biti potpisan, okončava se višegodišnje neprijateljstvo između turske i saudijske vlade. On takođe predstavlja i veliku pobedu za Erdogana, koji se ranije ove godine obratio za finansijsku pomoć arapskim zemljama. Njegov šef finansija Nuredin Nebati predvodio je pregovore u kojima je obezbeđena pomoć od saudijskog kraljevstva, kao i Katara i Ujedinjenih Arapskih Emirata.
Erdogan je ranije izjavio za medije da će turske rezerve najverovatnije porasti do svote od 130 milijardi dolara, što je rast u odnosu na pik od 117,5 milijardi dolara koji je zabeležen u novembru, preneo je portal „Bankar“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala