- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska ambasada: Izjave CIA o vrbovanju Rusa su potvrda neprijateljstva SAD prema Rusiji

© AP Photo / Carolyn KasterLogo Centralne obaveštajne agencije (CIA) i američka zastava
Logo Centralne obaveštajne agencije (CIA) i američka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2022
Pratite nas
Izjave rukovodstva američke CIA da traže mogućnosti za vrbovanje Rusa potvrđuju da Vašington vodi neprijateljsku politiku prema Moskvi, navodi se u pisanom saopštenju ambasade Rusije u SAD, objavljenom na Telegramu ambasade.
U ruskoj ambasadi su komentarisali članak američkog lista „Volstrit džurnal“ u kome se navode delovi govora zamenika direktora CIA Dejvida Marlou u analitičkom centru „Hajden“ na Univerzitetu Džordža Mejsona u državi Virdžinija. Marlou je priznao da CIA po celom svetu traži Ruse, koji su nezadovoljni što Rusija sprovodi specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, kako bi sa njima razgovarali o saradnji.
„Predstavnik CIA je otvoreno priznao da specijalna služba traži potencijalne agente među Rusima po celom svetu. Oni su čak pozivali naše građane na obostrano korisnu saradnju. Mi nismo imali iluzije povodom antiterorističkih akcija CIA. To, što američke specijalne službe pokušavaju da destabilišu situaciju u Rusiji i mešaju se u unutrašnje stvari je poznata činjenica“, podvukli su u ruskoj ambasadi.
Ruski diplomata je podvukao, da izjave Marlou „samo potvrđuju neprijateljski odnos Vašingtona, čiji je cilj slabljenje Rusije iznutra sofisticiranim i subverzivnim metodama. Sve ovo potvrđuje da je ukrajinska kriza inspirisana lokalnim vladajućim krugovima čiji je cilj, kako je napisano u novoj strategiji za nacionalnu bezbednost SAD, da nanese strateški poraz našoj zemlji".
U ambasadi su naveli, da se u rečima Marloa, očigledno, kriju banalne želje da se reklamiraju i da od Kongresa dobiju veći budžet za specijalne službe.

„Ne možemo, a da se ne složimo sa nekim ekspertima, koji objašnjavaju rusofobnu marljivost CIA, željom da kompenzuju troškove nakon fijaska prilikom povlačenja vojske iz Avganistana. Ističemo, da su pokušaji da se poseje razdor u ruskom društvu nerealni zbog velike podrške naših građana specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini“, navodi se u izjavi ruske ambasade.

Ranije je direktor Odeljenja za nove izazove i pretnje Ministarstva spoljnih poslova Rusije Vladimir Tarabrin za Sputnjik izjavio, da nekoliko zemalja NATO-a prećutno podržava dejstva Kijeva u vrbovanju stranih državljana za učešće u borbenim dejstvima u Donbasu.
Direktor spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2022
RUSIJA
Erdogan otkrio o čemu su razgovarali Nariškin i šef CIA u Ankari
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala