- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Pokreće se disciplinski postupak zbog incidenta u školi posle kog je učeniku odstranjena slezina

© AP Photo / Darko VojinovicPrazna učionica u Beogradu
Prazna učionica u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2022
Pratite nas
Prema informacijama iz bolnice, dečak iz Subotice kojem je odstranjena slezina posle incidenta u školi, u stabilnom je stanju, a lekari i dalje prate njegovo stanje. Direktor OŠ "Sonja Marinković" u Subotici Pajica Bašić rekao je da će danas biti pokrenut vaspitno-disciplinski postupak protiv učenika koji su učestvovali u incidentu.
Bašić je kazao da su u razgovoru sa decom koja su učestvovala u tom incidentu i njihovim roditeljima saznali šta se dogodilo tog dana.
"Oni tvrde da nisu imali sukobe među sobom, ali ono što je interesantno, prilikom prvog razgovora sa decom, oni su to nama predstavili kao igru koja je prisutna na Tik-toku, gde se učenik obara i on pada. Nisu to shvatili kao nešto ozbiljno. Međutim, posle događaja koji je sledio i posle onoga što su videli, shvatili su kakvu su grešku napravili i u prisustvu roditelja, svaki od učenika je shvatio o čemu se radi", rekao je Bašić za RTS.
Dodao je da su deca tek posle ovakvog događaja shvatila da to nije igra.
Kazao je da će danas biti pokrenut vaspitno-disciplinski postupak protiv učenika koji su učestvovali u incidentu.
Na pitanje mogu li učenici biti isključeni iz škole, Bašić je naveo da im može biti izrečeni ukor direktora i nastavničkog veća, da ocene iz vladanja budu smanjene na 2 ili na 1, a da u dogovoru sa drugom školom može da se izvrši prebacivanje učenika, ukoliko se proceni da je to najbolje rešenje.
Direktor škole je, na pitanje da li je škola zataškavala nasilje, kao što tvrdi otac povredenog dečaka, naveo da je škola otvorena za razgovor sa roditeljima i da nikad ni jednom roditelju nije uskraćeno pravo da dođe i razgovara, ukoliko ima problem.
Škola – ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2022
SRBIJA
Dečaku odstranjena slezina posle incidenta u subotičkoj školi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala