- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Papa raspustio ceo vrh globalne humanitarne organizacije Karitas

© AP Photo / Thanassis StavrakisPapa Franja
Papa Franja - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2022
Pratite nas
Papa Franja otpustio je kompletan menadžment humanitarne organizacije Karitas, globalne dobrotvorne organizacije Rimokatoličke crkve, nakon optužbi za maltretiranje i ponižavanje zaposlenih.
Među otpuštenim rukovodiocima je i kardinal Luis Antonio Tagle, koga mnogi smatraju kandidatom za budućeg papu i koji je nominalno bio predsednik Karitasa, ali nije bio uključen u svakodnevne operacije, prenosi Rojters.
Odluka o raspuštanju rukovodstva objavljena je u papskom dekretu koji je objavila vatikanska pres služba.
U odvojenom saopštenju odeljenja za razvoj Vatikana, navodi se da su nakon nadzora eksternog menadžmenta i tima psiholoških stručnjaka otkrivene slabosti i loše prakse u menadžmentu kompanije.
„Nisu se pojavili dokazi o lošem finansijskom upravljanju ili seksualno neprikladnom ponašanju, ali su primećena neka druga pitanja“, navodi se u saopštenju.
Prema njihovim rečima, uočene su nepravilnosti u upravljanju ljudskim resursima, kao i nepoštovanje procedura, što je ozbiljno narušilo timski duh i moral osoblja.
Dodaju da iako su finansijska pitanja dobro rešena, norme i procedure upravljanja moraju biti poboljšane.
Organizacija Karitas ima sedište u Vatikanu i okuplja 162 katoličke organizacije za pomoć, razvoj i socijalne usluge koje rade u više od 200 zemalja.
Malta, Valeta - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
SVET
Papa raspustio vođstvo Malteških vitezova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala