- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Moldavija u polumraku: Ruski ambasadora pozvan u MIP zbog nestanka struje

© Sputnik / Miroslav Rotar / Uđi u bazu fotografijaProtest opozicije u glavnom gradu Moldavije.
Protest opozicije u glavnom gradu Moldavije. - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2022
Pratite nas
Ministar inostranih poslova i evropskih integracija Moldavije Nikolaj Popesku namerava da uruči protesnu notu ambasadoru Rusije u Kišinjevu Olegu Vasnecovu zbog prekida u snabdevanju strujom u Republici, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Moldavije.

„Nikolaj Popesku je insistirao da se pozove u Ministarstvo inostranih poslova ambasador Rusije u Republici Moldaviji, kako bi mu se uručila protesna nota u vezi sa bombardovanjem civilnih objekata u Ukrajini, a što je dovelo do prekida u napajanju električnom energijom u Moldaviji“, piše na Telegram kanalu Ministarstva.

Prema izveštaju, snabdevanje električnom energijom je prekinuto u 14:27. Bez struje su ostali svi gradovi u Moldaviji, uključujući Pridnjestrovski region. U gradovima nisu radili trolejbusi, prodavnice su zatvorene, mobilna veza i internet su radili sa prekidima. Snabdevanje električnom energijom je nastavljeno posle nešto manje od sat i po.
„Trenutno je bez struje nekoliko sela. Eksperti rade na obnavljanju napajanja električnom energijom u punom obimu“, navodi se u saopštenju državne kompanije „Moldelektrika“.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2022
RUSIJA
Rusija proteruje moldavskog diplomatu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala