- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Borjan i Kanada još „zeleni“ – Kurtoa sačuvao pobedu Belgijancima

© AP Photo / Hassan AmmarBelgija - Kanada, Svetsko prvenstvo, Katar
Belgija - Kanada, Svetsko prvenstvo, Katar - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2022
Pratite nas
Fudbaleri Belgije opravdali su ulogu favorita i savladali Kanadu na startu Svetskog prvenstva minimalnim rezultatom (1:0). Pogodak odluke postigao je Miši Batšuaji u 44. minutu, tek iz drugog šuta na gol koji su on i saigrači uputili na celom meču!
Imaće Kanađani i Milan Borjan za čim da žale jer su nadigrali Belgijance u prvih 45 minuta, a raspoloženi Tibo Kurtoa pobrinuo se da mreža njegovog tima nekako ostane netaknuta.
Imali su Kanađani u desetom minutu najbolju priliku koju fudbal može da pruži, posle igranja Karaska rukom u svom šesnaestercu, ali je prva zvezda Alfonso Dejvis očajno izveo najstrožu kaznu, Kurtoa mu je odbranio udarac.
Nastavili su Kanađani da napadaju, Džonston je u 30. naterao Kurtou na novu paradu, a nisu dobili u 39. novi penal posle faula Vicela na jednom igraču Kanade. VAR je ostao nem.
I kao što to biva u fudbalu, za veliku scenu neiskusni Kanađani, kažnjeni su u finišu prvog dela. Tobi Aldervejreld je dubinskom loptom sjajno proigrao Batšuaija, a napadač Fenerbahčea preciznim udarcem matirao Borjana za 1:0.
Drugo poluvreme proteklo je sa znatno manje uzbuđenja nego u prvom. To se videlo i po odluci Roberta Martineza da odmah na poluvremenu ubaci Amadua Onanu i obezbedi prostor ispred poslednje linije sjajnim defanzivnim vezistom.
Kanada je pokušala nešto početkom drugog dela, imala nekoliko udaraca ka golu Kurtoe, ali bez uspeha. Najbolju priliku propustio je Kajl Larin u 80. minutu kada je sjajno šutirao glavom, ali mu je Kurtoa odbranio.
Belgija se u nastavku orijantisala na kontranapade, u tu svrhu je na teren izašao i hitronogi Trosar, ali nisu uspeli da stvore ozbiljniju priliku i zaprete Milanu Borjanu, koji i nije imao mnogo posla na ovom meču.
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala