- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bajden poslao poruku liderima BiH

© AP Photo / Alex BrandonAmerički predsednik Džozef Bajden
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2022
Pratite nas
Američki predsednik Džozef Bajden je, u ime naroda SAD, članovima Predsedništva BiH i građanima Bosne i Hercegovine uputio najbolje želje povodom obeležavanja Dana državnosti BiH, koji Republika Srpska ne priznaje.
„Sjedinjene Države snažno podržavaju suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine. Pozivamo čelnike Bosne i Hercegovine da ostave razlike po strani i rade na izgradnji bolje budućnosti za narode koje predstavljaju“, napisao je Bajden.
To, kako je naveo, uključuje brzo formiranje vlasti na svim nivoima i provođenje reformi potrebnih da se osigura mesto Bosne i Hercegovine u evroatlantskoj zajednici naroda.
Naveo je i da se raduje narednoj godini kada su u pitanju odnosi dve zemlje.
„U godini koja je pred nama veselim se jačanju prijateljstva među našim ljudima i produbljivanju naše saradnje, uključujući sigurnost, energetsku diversifikaciju i borbu protiv korupcije. Sjedinjene Države će nastaviti da podržavaju mir, sigurnost i prosperitet u Bosni i Hercegovini za sve njene građane“, naveo je Bajden, preneo je sarajevski portal Kliks.
Radovan Višković - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2022
REGION
Višković dobio mandat za sastav nove Vlade Srpske, u njoj će biti osam Srba, pet Bošnjaka i tri Hrvata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala