- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Vagner“ protiv „Mocarta“ u Donbasu – Amerikanci nemaju šanse protiv Rusa

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaRuski vojnici u Donbasu
Ruski vojnici u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2022
Pratite nas
Američka privatna vojna kompanija, čiji vojnici ratuju za Ukrajinu u području strateškog grada Svatovo (LNR), nije u stanju da se suprotstavi grupi „Vagner“, smatra policijski pukovnik u Luganskoj Narodnoj Republici Vitalij Kiseljov.

„Da bi se suprotstavili ‘Vagneru’, moraju da nabave oklopna vozila, letelice - helikoptere, avione. Mislim, da je njihov zadatak više da Oružane snage Ukrajine uvere u neku svoju pobedu“, rekao je Kiseljov televiziji „Rosija 24“.

On je naveo da je grad Svatovo bezuslovni prioritet za ukrajinsku vojsku. Međutim, pošto je na putu neprijatelja poljoprivredno zemljište, teren je blatnjav, svuda ih zasipaju ruske granate, i nije realno da će neprijatelj proći ovaj teren, smatra Kiseljov.
Privatnu američku vojnu kompaniju „Mocart“ je osnovao penzionisani pukovnik američke mornarice po analogiji sa „Vagnerom“ i nazvao je po velikom kompozitoru.
Osnivač "Grupe Vagner" Evgenije Prigožin rekao je ranije medijima da je njegova vojna kompanija najveća i najsposobnija na svetu tog tipa.
"Nesumnjivo, uvek se mogu naći snage koje mogu da nam se suprotstave, u tome nema ničeg neočekivanog. To je normalan tok istorije. Ali pričati o konfrontaciji "Vagnera" i "Mocarta" je malo smešno. „Vagner“ se adekvatno suprotstavlja ukrajinskoj vojsci i ona je odlučujuća snaga u ovom području. Naravno, Amerikanci verovatno mogu da nauče Ukrajince tehničkim inovacijama, ali što se tiče borbenih veština, sama ukrajinska vojska može uspešno da obučava bilo koju vojsku u Evropi ili svetu", objasnio je Prigožin.
Ruski artiljerci u Hersonskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Osnivač „Vagnera“ za Sputnjik: Surovikin spašava hiljade vojnika koji su opkoljeni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala