- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Sin „muzičar“ dao gol, tata legenda nije video Mundijal /video/

© AP Photo / Francisco SecoTimoti Vea
Timoti Vea - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2022
Pratite nas
Žorž Vea je bivši osvajač Zlatne lopte kao i predsednik Liberije, legenda fudbala, ali ovih dana ipak se priča o njegovom sinu. Timoti Vea postigao je prvenac na Svetskim prvenstvima i time već nadmašio svog legendarnog oca.
Timoti je u martu 2018. godine debitovao za prvi tim Pari Sen Žermena, a sinoć je golom u 36. minutu načeo mrežu Velsa i tako otvorio račun na turniru u Kataru.
Samim tim što je zaigrao na Mundijalu nadmašio je čuvenog Žorža koji uprkos svim naporima nije uspeo do Svetskog prvenstva sa Liberijom, a jedan bod mu je nedostajao da se kvalifikuje za Koreju i Japan 2002. godine.
Timoti je sada pokazao da poseduje kvalitet, da njegov glavni kvalitet nije samo slavno prezime.
Njegova karijera do sada miks je fudbala, muzike, mode, pritiska i identiteta. Često sebe opisuje kao povučenog momka koji pronalazi izlaz u svojim rečima i stihovima.
Vea je rođen u Bruklinu, otac mu je iz Liberije, majka sa Jamajke. Odrastao je okružen različitim kulturama. Jednom je rekao da poseduje očevu tehniku fudbala, ali majčin osećaj za borbu.
Pored fudbala Veu interesuje muzika, pa čak ima i svoj studio gde se odlično oseća. Kako ističe, u njemu pronalazi beg od pritiska spoljašnjeg sveta. Tu piše muziku i ide kada god se vrati sa treninga.
„Muzika je mnogo važna za mene. Ona je moja muza. Neko voli da čita, neko da radi neke druge stvari, ali muzika je moj izlaz. Stavlja me u drugačiji svet. Kada god dođem sa treninga, jedem, odmorim se, idem u studio i trudim se da opustim svoj um. Da radim nešto drugačije od sporta“, rekao je Vea jednom prilikom.
Videćemo kakva ga pesma čeka u nastavku karijere. Ako ćemo suditi po meču protiv Velsa - neka vesela i sa pozitivnim vibracijama.
Da ne ostanemo dužni njegovom sjajnom ocu. Bio je prava fudbalska legenda.
Igrao je za Monako, Pari Sen Žermen, Milan, Čelsi, Mančester Siti, Marsej i Al Džaziru. Najbolje partije pružao je u Milanu i Parizu.
► Gost emisije Miljanov korner pred put na Mundijal bio je srpski reprezentativac Filip Đuričić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala