Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srpska policija dobila još jednu „Super Pumu“ /video/

© Foto : Youtube/MUP Republike Srbije/PrintscreenHelikopteri "superpuma" MUP-a Srbije
Helikopteri superpuma MUP-a Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2022
Pratite nas
Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije isporučen je treći Erbasov helikopter „Super Puma H-215“ i on je sleteo u bazu Helikopterske jedinice MUP-a
Isporukom treće „Super Pume“ Helikopterska jedinica osnažena je i modernizovana jednim od najboljih tipova ovih letelica, saopšteno je iz MUP-a.
Erbasov helikopter „Super Puma X-215“ karakteriše sistem digitalne avionike, četvoroosni autopilot, a maksimalna brzina je 252 kilometra na čas.
Maksimalna poletna nosivost helikoptera je 9.300 kilograma, a ovu letelicu karakteriše i mogućnost prevoženja 22 putnika, podvesna brava za nošenje spoljnjeg tereta i vedra za gašenje požara, kao i bočna dizalica nosivosti 272 kilograma.
Takođe, helikopter „Super Puma X-215“ ima svetlo za pretraživanje i identifikaciju objekata na zemlji, medicinski komplet za zbrinjavanje i hitnu medicinsku evakuaciju više osoba, opremu za letenje u uslovima mogućeg zaleđivanja i mogućnost noćnog letenja.
Komandant Helikopterske jedinice MUP-a Nenad Nedić istakao je da je reč o helikopterima koji mogu izuzetno da doprinesu u borbi protiv požara, s obzirom da im je kapacitet vedra četiri i po tone vode, saopštava MUP.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala