- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Pojavio se novi snimak sa mesta eksplozije na gasovodima "Severni tok"

© AP Photo / Danish Defence CommandMesto curenja gasa na gasovodu "Severni tok" u vodama Danske
Mesto curenja gasa na gasovodu Severni tok u vodama Danske - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2022
Pratite nas
Na društvenim mrežama je objavljen video snimak sa mesta havarije na gasovodima "Severni tok" koji su prestali sa radom nakon eksplozija. Novi snimak je objavio na mrežama jedan od producenata Bi-Bi-Sija.
Na snimku se vidi da su gasovodi na mestu nesreće praktično u potpunosti uništeni. Samo na jednoj deonici je otkinuto oko 50 metara cevi.
Teroristički napadi su se dogodili 26. septembra istovremeno na dva ruska gasovoda koji dostavljaju gas Evropi – „Severnom toku 1“ i „Severnom toku 2“. Nemačka, Danska i Švedska ne isključuju mogućnost da je reč o ciljanoj diverziji. Operater gasovoda, kompanija „Nord strim AG“ je tada saopštila da je reč o incidentima bez presedana i da je nemoguće proceniti kada će šteta biti sanirana.
Generalno tužilaštvo Rusije pokrenulo je krivični postupak zbog međunarodnog terorizma. Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da nema sumnje da se po pitanju gasovoda „Severni tok“ i „Severni tok 2“ radi o aktu međunarodnog terorizma. Prema njegovim rečima, to je najopasniji presedan, jer konkurenti na taj način teraju Evropljane da kupuju energente po višim cenama.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala