- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Peskov: Sadašnja i Kubanska kriza ─ različite, ali se radi o sukobu Rusije i Zapada

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2022
Pratite nas
Sadašnja i Kubanska kriza se razlikuju, ali i tada i sada se radi o sukobu sa kolektivnim Zapadom na čelu sa SAD, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Krize su različite, ali i tada i sada se radi o sukobu nas i kolektivnog zapada na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama. Taj element je, zaista, sličan, ali, s druge strane, nijanse su naravno različite“, rekao je Peskov.
On je istakao da na sastanku predsednika Rusije Vladimira Putina i njegovog kubanskog kolege Migela Dijas-Kanela Bermudesa tema Kubanske krize neće biti glavna.
„Naravno, (govoriće se o) iskustvu Kubanske krize, čije su se lekcije detaljno proučavale i nastaviće da se proučavaju, ali to neće biti glavno na pregovorima. Ipak rusko-kubanski odnosi imaju veoma dobar početak u sadšnjosti i dobre izglede za budućnost. Upravo o tome će se i govoriti“, naglasio je Peskov.
Komentarišući pitanje novinara kako se odnosi prema poređenjima nekih stručnjaka Putina i Hruščova, zajedno sa poređenjem sadašnje sa Kubanskom raketnom krizom koja se desila za vreme Hruščovljeve vladavine, portparol je rekao da predsednik Putin i sovjetski lider Nikita Hruščov ne mogu da se porede.

„Teško da je to prikladno poređenje. Putin je Putin, a Hruščov je bio Hruščov, neka mu Bog da rajsko naselje. Mislim da Putin ne može ni sa kim da se uporedi“, odgovorio je Peskov.

Predsednik Kube je u subotu uveče doputovao u radnu posetu Moskvi, a na programu su razgovori sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala