- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Obrazovni forum „Ruski jezik i evrazijski vektor razvoja obrazovanja, nauke i kulture“ u Ruskom domu

© Sputnik / Lola ĐorđevićRuski dom u Beogradu
Ruski dom u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2022
Pratite nas
Otvaranje Međunarodnog obrazovnog foruma „Ruski jezik i evrazijski vektor razvoja obrazovanja, nauke i kulture“, održaće se u sredu, 23. novembra, u 10 časova u Ruskom centru za nauku i kulturu Ruski dom u Beogradu.
Forum kog je podržalo Ministarstvo prosvete Ruske Federacije biće sproveden u redovnom obliku sa distancionim učešćem učesnika iz drugih zemalja i to na nekoliko lokacija:
23. novembar 2022. godine – Ruski dom;
25. novembar 2022. godine – Gimnazija ,,Isidora Sekulić“, Novi Sad;
28. novembar 2022. godine – Univerzitet u Istočnom Sarajevu (Istočno Sarajevo, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina).
U Ruskom domu je od 9:30 planirano obraćanje medijima Aleksandra Troickog, prorektora Državnog univerziteta za menadžment u Moskvi, Aleksandra Bednog, prorektora za međunarodna pitanja Državnog univerziteta „N.I. Lobačevski“ iz Nižnjeg Novgoroda, Konstantina Kemajeva, zamenika prorektora za međunarodna pitanja Državnog univerziteta „N.I. Lobačevski i Snežane Lakićević, rukovodioca projekta „Energija znanja“ Naftne industrije Srbije.
U okviru rada Međunarodnog obrazovnog foruma predviđeni su međunarodna naučno-praktična konferencija „Aktuelna pitanja razvoja naučno-obrazovne saradnje na prostoru Evrazije“, okrugli stolovi i diskusione platforme „Evrazijski vektor eksporta obrazovanja: uspešni primeri međuuniverzitetske saradnje“, „Rusija – Srbija: saradnja u sferi nauke i obrazovanja“, „Nauka i obrazovanje u Evraziji: uspešni primeri ruskih, balkanskih i kazahstanskih univerziteta“, kao i otvorene lekcije i predstavljanje dela savremene ruske književnosti.
Planirano je razmatranje i aktuelnih pitanja praktične nastave ruskog jezika i nastave na ruskom za strance i pitanja ruskog jezika kao osnove internacionalizacije obrazovanja na prostoru Evrazije.
Kao rezultat Foruma biće objavljen zbornik radova. Program foruma možete preuzeti OVDE.
Ruski dom u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2022
SRBIJA
„Hvala za reklamu“: Ruski dom odgovorio na kampanju prozapadnih medija u Srbiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala