- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Nastavlja se ofanziva ruske vojske u pravcu Donjecka, likvidirano preko 120 ukrajinskih vojnika

© Sputnik / Viktor Antonюk / Uđi u bazu fotografijaRuska vojska u Donbasu
Ruska vojska u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2022
Pratite nas
Ruske snage nastavile su ofanzivu u pravcu Donjecka, istovremeno odbijajući kontranapade neprijateljskih snaga u kojima je likvidirano preko 120 ukrajinskih vojnika, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Ovom prilikom uništena su i dva tenka, šest borbenih oklopnih vozila, pet neprijateljskih automobila.
U pravcu južnog Donjecka ruske jedinice nanele su poraz mehanizovanoj neprijateljskoj četi, a onesposobljene su i tri sabotažno-izviđačke grupe Oružanih snaga Ukrajine. Više od 50 neprijateljskih vojnika je ubijeno ili ranjeno, a uništena su i tri borbena vozila pešadije, kao i dva oklopna vozila.
U saopštenju se dodaje da je osujećen napad motorizovane pešadijske čete ukrajinske vojske u pravcu Kupjanska u LNR i da gubici ukrajinskih snaga premašuju 50 likvidiranih i ranjenih vojnika. Pored toga, uništen je jedan tenk i tri oklopna vozila pešadije i pet automobila.
U pravcu Krasnog Limana ruske snage takođe su sprečile napad motorizovane pešadijske čete Oružanih snaga Ukrajine, pojačane stranim plaćenicima, usled čega je poginulo do 40 ukrajinskih vojnika i plaćenika. Pored toga, uništena su tri oklopna vozila i tri kamioneta.
Na području Kramatorska u DNR uništene su dva ukrajinska samohodna PVO sistema „Buk M1“, kao i skladište municije.
Oružane snage Rusije uništile su u DNR ukrajinsku stanicu za kontrabaterijsku borbu američke proizvodnje.
Takođe, ruska vojska je u Harkovskoj oblasti protivbaterijskom vatrom potisnula ukrajinsku bateriju sa američkim haubicama M777 .
Pored toga, tokom prethodnog dana, u LNR su uništena dva ukrajinska minobacačka voda.
Ruski PVO sistemi za prethodna 24 časa oborili su šest ukrajinskih dronova u DNR.
Ministarstvo još navodi i da je Ukrajina nastavila provokacije u cilju stvaranja pretnje od tehnogene katastrofe na Zaporoškoj nuklearki, kao i da je 21. novembra ukrajinska artiljerija ispalila 8 projektila na industrijsko područje. Ruska vojska je uzvratila napad i suzbila neprijateljsku vatru. Radijaciona situacija u Zaporoškoj nuklearki i dalje je normalna.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala