- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mediji: Turski dron napao bazu međunarodne koalicije u Siriji

© Sputnik / Mihail Alaeddin / Uđi u bazu fotografijaSirijski vojnici na granici sa Jordanom u provinciji Dera
Sirijski vojnici na granici sa Jordanom u provinciji Dera - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2022
Pratite nas
Dron turskih vazduhoplovnih snaga pogodio je zajedničku bazu međunarodne koalicije predvođene Sjedinjenim Američkim Državama i odredom Sirijskih demokratskih snaga (SDF) na severoistoku Sirije, prenela je libanska TV „Majadin“.

„Turska bespilotna letelica pogodila je zajedničku bazu međunarodne koalicije i SDF na severu provincije Hasek. Napadnuta je baza specijalnih snaga SDF na nekoliko metara od američke baze i štaba komandira SDF Mazlumija Abadija“, saopštio je kanalu obavešteni izvor.

Prema njegovim podacima, SDF su zbog napada zatražile hitan razgovor sa američkom stranom.
Prethodno, u nedelju su u vazdušnoj operaciji u severnoj Siriji i Iraku uništene pećine, tuneli i skladišta kurdskih oružanih formacija, saopštio je turski ministar odbrane Hulusi Akar.
Turski ministar ranije je izjavio da Ankara sprovodi vazdušnu operaciju protiv sirijskog krila zabranjene Radničke partije Kurdistana u severnoj Siriji i severnom Iraku.
Vazdušna operacija „Mač-kandža“ protiv kurdskih formacija u severnoj Siriji i Iraku u skladu je sa pravom na samoodbranu prema članu 51 Povelje UN, saopštilo je ranije Ministarstvo odbrane Turske. Ministarstvo je istaklo da teroristi koriste severne teritorije Sirije i Iraka kao baze za napade na Tursku.
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2022
SVET
Erdogan: Nemoguće je da se operacija na severu Sirije ograniči samo na vazdušnu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala