Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kakva je trenutna situacija na KiM nakon besane noći /video/

© Sputnik / Teodor AnastasijevićKosovska Mitrovica
Kosovska Mitrovica - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2022
Pratite nas
Jutro u Kosovskoj Mitrovici je mirno nakon što je tokom noći Priština odložila za 48 sati odluku o kažnjavanju onih koji nisu izvršili preregistraciju vozila sa srpskih na tablice RKS.
Iza građana na Kosovu i Metohiji je besana noć izazvana potezima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija koji je juče u Briselu odbio predlog EU za deeskalaciju situacije na KiM.
Srbi na severu Kosova, sa kojima je razgovarao dopisnik Sputnjika, smatraju da je Aljbin Kurti nepredvidivim potezima, na koje unazad više meseci ukazuje rukovodstvo Srbije i predstavnici Srba, doveo u opasnost ne samo Srbe već i Albance na Kosovu i Metohiji koji su juče do ponoći bili na ivici sukoba.
Srbi su i ovu noć proveli u iščekivanju akcije specijalaca iz Prištine koji su, prema pisanju albanskih medija, u većem obimu bili raspoređeni u blizini administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak.
Sa nekom dozom olakšanja dočekana je vest o odlaganju za još 48 sati primene druge faze uredbe Prištine kojom je predviđeno novčano kažnjavanje učesnika u saobraćaju koji koriste srpske tablice sa imenima gradova na KiM.
Radni dan u Kosovskoj Mitrovici počeo je mirno - ljudi su na svojim radnim mestima, a deca u školskim klupama, ono što muči sve stanovnike na severu Kosova i Metohije je pitanje dokle će ova agonija trajati.
Šta će biti posle neuspelih pregovora Beograda i Prištine - bila je tema emisije "Svet sa Sputnjikom":
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala