Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Jakup Krasnići i Redžep Selimi ostaju u pritvoru

CC BY-SA 3.0 / wikipedia/Europol Headquarters / Sedište suda za OVK nalazi se u bivšoj zgradi Evropola u Hagu
Sedište suda za OVK nalazi se u bivšoj zgradi Evropola u Hagu  - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2022
Pratite nas
Sudija za prethodni postupak Specijalnog suda za zločine počinjene na Kosovu i Metohiji, Nikolas Giju doneo je odluke kojima je produžio pritvor Jakupu Krasnićiju i Redžepu Selimiju.
Sudija Giju je zaključio da u slučaju Krasnićija postoji umereni rizik da će pobeći i da postoji rizik da će ometati postupak, ili počiniti dalje zločine protiv onih za koje se smatra da su protivnici OVK, uključujući svedoke koji su pružili ili mogu pružiti dokaze u ovom slučaju ili se moraju pojaviti pred Specijalizovanim većima, prenosi Koha.
U odluci o produžetku pritvora Seljimiju, sudija je takođe zaključio da postoji rizik da će i Seljimi pobeći, ometati tok postupka Specijalizovanih veća i/ili da će počiniti dalje zločine protiv onih koji se smatraju protivnicima OVK, uključujući svedoke koji su pružili ili mogu pružiti dokaze u ovom procesu.
Specijalno tužilaštvo je 30. septembra podnelo potvrđenu i izmenjenu optužnicu protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija, koja se sastoji od deset tačaka, gde se ovi drugi terete za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti.
U optužnici se navodi da su kroz radnje opisane u optužnici Hašim Tači, Kadri Veselji, Redžep Seljimi i Jakup Krasnići, optuženi za učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu i/ili su pomagali i podržavali zločine za koje se terete po ovoj optužnici. Prema tužilaštvu, pored ovoga Tači, Veselji, Seljimi i Krasnići su kao pretpostavljeni komandni kadar odgovorni za zločine koje su počinili i njihovi podređeni.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala