- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Mandat Viškoviću za premijera, nova Vlada Srpske početkom decembra

© Sputnik / Aleksandar MilačićVlada Republike Srpske u Banjaluci
Vlada Republike Srpske u Banjaluci - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2022
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će sutra poveriti mandat Radovanu Viškoviću za premijera Srpske, navodeći da će nova Vlada biti formirana početkom decembra.
Dodik je, na konferenciji za novinare, rekao da je predmet razgovora na konsultacijama o formiranju Vlade bilo utvrđivanje mandatara.
„SNSD je predložio Radovana Viškovića i za njega imamo glas 53 poslanika. Sutra u 10 časova uručiću mu mandat, a Vlada će se formirati u prvoj sedmici decembra“, kazao je Dodik.
Kako je ocenio, današnje konsultacije bile su opsežne.
„Na sastanku sa predstavnicima parlamentarnih stranaka razgovarali smo i o politikama koje želimo da sprovodimo, svi su uvereni da dolazi teško vreme ekonomskih izazova. Republika Srpska je pripremljena na te izazove i nastaviće da sprovodi politike koje je do sada imala kao odgovor na njih“, rekao je Dodik
On je naveo da je na konsultacije pozvao predstavnike svih parlamentarnih stranaka, ali da se predstavnici tri opozicione partije nisu pojavili i da su tako pokazali da ne uvažavaju instituciju predsednika, preneo je RTRS.
„Ostaću kao predsednik veoma aktivan u realizaciji programskih načela Vlade Srpske“, poručio je Dodik, dodajući da će uvesti praksu da se jednom mesečno održava sastanak sa Viškovićem i kolegijumom Vlade.
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2022
REGION
Dodik: Radiću sa svima koji ne dovode u pitanje Republiku Srpsku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala