- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Đuričić i Gudelj kažu: „Ako su mogli Saudijci, možemo i mi“

© Sputnik / Lola ĐorđevićFilip Đuričić
Filip Đuričić - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2022
Pratite nas
Utakmica između Argentine i Saudijske Arabije pokazala je zašto je fudbal lep, da su senzacije moguće i daje nam dodatnu vrstu samopouzdanja pred Brazil, poručili su srpski fudbalski reprezentativci Filip Đuričić i Nemanja Gudelj.
„Videli smo da je sve moguće, Saudijska Arabija je pobedila Argentinu, ali će naša utakmica protiv Brazila sigurno da bude drugačija. Kao i uvek fokus je našoj igri, kao i dosad, bitno je da verujemo u sebe i svoje kvalitete", rekao je Đuričić na konferenciji za medije u Dohi.
Gudelj se nadovezao na Đuričićeve reči i dodao da je atmosfera u ekipi sjajna, kao i da su velika očekivanja od nacije dodatni motiv.
„Sami smo zaslužili velika očekivanja kroz kvalifikacije i sada je nama da ta velika očekivanja opravdamo“, istakao je Gudelj
Na pitanje da li su brazilski bekovi Danilo i Aleks Sandro "slabe tačke" Đuričić se nasmejao i rekao:
„Slabe tačke fudbaleri Juventusa? Siguran sam da Brazil ima mane, ali ne bih da ih otkrivam“.
Ali, otkrio je da je meč protiv Brazila ostvarenje dečackog sna, s obzirom na to da mu je u Kataru, baš kao i Gudelju, prvi Mundijal u karijeri.
„Kao dečak ispred zgrade sam igrao fudbal i sanjao finale Svetskog prvenstva protiv Brazila. Epilog sigurno pretpostavljate, a voleo bih da sada bude isti“, rekao je Đuričić.
Gudelj je naglasio da pritisak o kome se stalno priča ne predstavlja problem i dodao da je najvažnije da su svi spremni.
„Jedva čekamo utakmicu, nebitno je ko će igrati, tim je iznad svakog od nas i spremno dočekujemo meč“, istakao je Gudelj.
Utakmica između Brazila i Srbije igra se u četvrtak od 20 sati.
Gost emisije Miljanov korner pred put na Mundijal bio je srpski reprezentativac Filip Đuričić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala