- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bugarska političarka pozvala evroatlantiste da se ne kupaju i da sede u hladnom

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaSofija: Jasno je odakle dolazi inicijativa da se zatruju srpsko-bugarski odnosi
Sofija: Jasno je odakle dolazi inicijativa da se zatruju srpsko-bugarski odnosi - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2022
Pratite nas
Evropljani sada sede u hladnoći zbog svog „civilizacijskog izbora“, nemogućnosti da plate račune i nespremnosti da „ugode Putinu“, izjavila je bivša poslanica Narodne skupštine Bugarske Elena Gunčeva-Grivova.

„Lično, moj izbor je grejalica na maksimumu, ako je moguće, 25-26 stepeni, topli tuš i svuda svetlo. To je zato što sam rusofil! Pozivam svakoga ko može da napravi civilizacijski izbor da bude evroatlantista i isključi grejalice, kupa se /ne više od jednom mesečno/ hladnom vodom i objavi fotografije sa svim tim krajem meseca, ako preživi“, napisala je bivša poslanica na svom Fejsbuku.

Treba napomenuti da su troškovi grejanja u Bugarskoj od jula porasli u proseku za 30 odsto, struje - samo 3,4 odsto. Ovo povećanje važiće do kraja juna 2023. godine. Polovina domaćinstava u Bugarskoj se, međutim, greje na drva, dok je čvrsto gorivo poskupelo za 70 odsto u odnosu na prošlu godinu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala