- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Vojnike koji idu na Kosovo i Metohiju Hrvati ispraćaju dva puta

© AFP 2022 / HRVOJE POLAN Hrvatska vojska
Hrvatska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2022
Pratite nasTelegramOdyssey
Zbog nesuglasica hrvatskog ministra odbrane Marija Banožića i predsednika države Zorana Milanovića, danas će u Varaždinu hrvatske vojnike, koji idu u misiju Kfor na Kosovo i Metohiju ispraćati - dva puta.
Sukob predsednika Republike Zorana Milanovića s ministrom obrane Mariom Banožićem danas će rezultirati novom apsurdnom situacijom.
Iz Milanovićevog Kabineta juče je saopšteno da će predsednik danas prisustvovati ispraćaju hrvatskih vojnika u misiju Kfor u 14 sati, a zatim je služba ministra odbrane saopštila da će Banožić prisustvovati ispraćaju vojnika danas u podne.
Iako to u pozivu MORH-a nije navedeno, jasno je da je Banožić odlučio da održi svoj ispraćaj i izbegne susret s Milanovićem, a raniji termin je izabrao tako da predsednika omalovaži jer će ispasti da je on bio na premijeri, a predsednik samo na reprizi, piše hrvatski Tportal.
To praktično znači da će se vojnici dva puta postavljati, dva puta će se puštati hima, biće dva obraćanja, a porodice vojnika koji idu u ovu misiju dva puta će puta izgrliti svoje muževe i žene, očeve i majke, braću i sestre, sinove i kćeri.
Portal podseća da ovo nije prvi put da se dvaput održavaju svečanosti zbog nesuglasica ministra i vrhovnog komandata Milanovića.
Kadetima koji su ove godine završili studije na Hrvatskom vojnoj akademiji prvo je ministar dodelio rešenja o prijemu u vojnu službu, a onda im je predsednik, u odvojenoj ceremoniji, dodelio prve oficirske činove koje su stekli po završetku školovanja.
I tada su se svršeni studenti Vojne akademije dva puta postrojavali zbog praktično iste stvari, dva puta salutirali i rukovali se s zvaničnicima, a njihove porodice su im dva puta čestitale na uspehu, podseća Tportal.
Sve vesti
0