Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić objavio: Nema dogovora! Pred nama su besane noći i teški dani /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2022
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da se očekuje još izjava šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja, ali da iz njemu nejasnih razloga nisu uspeli da postignu apsolutno nikakav dogovor. Vučić će se građanima obratiti večeras u 19 sati.
"Iz meni nejasnih razloga nismo uspeli da postignemo apsolutno nikakav dogovor. Srpska strana je bila potpuno konstruktivna. Deset puta menjane tekstove smo prihvatali, ali albanska strana nijednog sekunda nije želela da prihvati ništa. Uvek bi dodavali nešto što je bilo jasno da nije moguće", rekao je predsednik Srbije u izjavi za medije.
Kako je rekao, pred srpskom stranom su besane noći i mnogo teških dana.
"Ali ćemo mi poslušati ono što je savet visokog predstavnika, on je tražio da oni ne pišu kazne, a da mi ne izdajemo nove KM tablice, što smo rekli da je u redu, tako da ćemo mi to poštovati i ponašati se u skladu sa tim i videćemo šta će da uradi druga strana", rekao je Vučić.
On je rekao da misli da je jasno svima u EU i svima u svetu ko je bio konstruktivan, ko je želeo dogovor, a ko nije.
"Ono na čemu smo mi jedino insistirali to je da kada pričate o nečemu u budućnosti, onda moraju da se poštuju dogovori i to je ono što je sve vreme kamen spoticanja, što neki ne žele - da ono što je potpisano, da ono što je dogovoreno se primenjuje, a žele da se primenjuje nešto o čemu nije ni razgovarano", naveo je on.
Poručio je narodu na KiM da će njihova država bez obzira ne sve biti uz njih.
Hitan sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine održan je u Briselu na poziv Borelja, a u fokusu je pronalaženje izlaza iz aktuelne krize na KiM. Nakon višesatnog zajedničkog sastanka zvaničnika EU sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prišitnskih insitucija Aljbinom Kurtijem, održan je još jedan bilateralni sastanak predstavnika EU sa prištinskom delegacijom.
Gledajte i: Briselski pregovori u cajtnotu – hoće li biti data šansa miru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala