- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Tarantino objavio: Snimiću samo još jedan film /video/

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaReditelj Kventin Tarantino u Moskvi
Reditelj Kventin Tarantino u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2022
Pratite nas
Čuveni reditelj Kventin Tarantino izjavio je da će sledeći film koji će režirati biti poslednji.
To će biti deseti film koji će Tarantino režirati (ili jedanaesti, ukoliko se dva dela filma „Ubiti Bila“ računaju kao posebni filmovi), ali Tarantino još nema plan o čemu će njegovo poslednje ostvarenje biti.
„Snimam filmove 30 godina i vreme je da završavamo s tim. Posvetio sam ceo svoj život tome. I porodicu sam zasnovao kasno u životu. Uvek sam se vodio time da radim filmove na nivou na kojem sam ih radio. Zapravo, na nivou koji mi je dozvoljen“, rekao je reditelj gostujući u emisiji Krisa Volasa Who's Talking to Chris Wallace?“.
Režiranje filmova uporedio je sa planinarenjem.
„Jedan film je moj Mont Everest, drugi film je moj Kilimandžaro, treći je moj Fudži... I sve to vreme sam proveo na planini i zabavljač sam. Želim da ljude ostavim u želji da traže još “, rekao je Tarantino.
Kultni režiser poznat po filmovima „Ulični psi“, „Petparačke priče“, „Džeki Braun“, „Ubiti Bila“, „Grajndhaus“ (zajedno sa Robertom Rodrigezom), „Prokletnici“, „Đangova osveta“, „Podlih osam“ i „Bilo jednom u Holivudu“ istakao je da ne želi da izgubi kontakt sa ljudima koji vole njegove filmove ili sa onim što se dešava u svetu.
„Ne želim da se pretvorim u starca koji je van svih tokova, a već se pomalo osećam tako kada su u pitanju filmovi koji su sada aktuelni“, objasnio je.
Tarantino kaže da još ne zna o čemu će biti njegov poslednji film i da ne žuri da ga snimi.
„Imam svoju knjigu, radim još nekoliko stvari i onda ću smisliti o čemu će biti sledeći film“, rekao je Tarantino.
Čuveni reditelj otkrio je i kakva je njegova ideja filma u vreme kada se za gledanje više koristi internet striming nego bioskop.
„Trenutno čak ni ne znam šta je film. Da li je to nešto što se pušta na Netfliksu? Da li je to nešto što se pušta na Amazonu i svi ga žele i ljudi ih gledaju na svom kauču sa svojom ženom ili mužem? Je li to film? Zato što je moj poslednji film prikazivan u 3.000 bioskopa i nekoliko meseci bio na repertoaru širom sveta. Nemam odgovor na to pitanje, a mislim da ga nemaju ni drugi. Moramo da posmatramo razvoj situacije i tek za nekoliko godina mislim da ću znati šta su sada filmovi“, navodi Tarantino.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala