- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska avijacija dobila nove avione Su-30SM2 i Jak-130

© Ministerstvo oboronы RFRuski lovac Su-30
Ruski lovac Su-30 - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2022
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije je dobilo nove lovce Su-30SM2 i avione za obuku Jak-130, navodi se na sajtu vlade Rusije.
„Ujedinjena korporacija za proizvodnju aviona (OAK) iz Irkutska, koja je deo državne korporacije ‘Rosteh’, je proizvela i predala Ministarstvu odbrane Rusije nove lovce Su-30SM2 i avione za obuku Jak-130“, piše u saopštenju.
Prema rečima generalnog direktora korporacije OAK Jurija Sljusarja, u proizvodnji se nalazi još jedna partija aviona koja će biti predata do kraja godine.
„Industrija tesno sarađuje sa Ministarstvom odbrane. Koordinaciono veće vlade nadgleda kako se obezbeđuju potrebe oružanih snaga za tehnikom i ispunjavaju rokovi isporuka“, dodao je ministar trgovine Rusije Denis Manturov.
Lovci Su-30SM2 su modernizovana varijanta aviona Su-30. Novi avioni imaju savremeniji kompleks radioelektronske opreme, povećana je borbena sposobnost aviona, povećan je domet detekcije i identifikacije vazdušnih ciljeva, instalirana su nova precizna sredstva za uništavanje vazdušnih, kopnenih i morskih objekata koji se nalaze na razdaljini od nekoliko stotina kilometara.
Avion za obuku Jak-130 je predviđen za pripremu pilota savremenih i perspektivnih aviona, među kojima su i supermanevarski lovci 4++ i 5. generacije.
Avion Su-27 - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2022
RUSIJA
Ruski lovci Su-27 iznad Baltičkog mora simulirali sukob u vazduhu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala