- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakov skok i šampionski odgovor – „Nisam najbolji, ali sam gladan“

© AP Photo / Antonio CalanniNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji srpski teniser, je nakon osvajanja Završnog mastersa u Torinu, gde je preslišao Kaspera Ruda u dva seta, zabeležio skok najnovijoj ATP rang listi. Nole je skočio za tri pozicije i trenutno je peti reket sveta sa 4.820 poena, dok je prvi i dalje Španac Karlos Alkaras.
Španac je na čelu liste sa 6.820 bodova, ima okruglo 2.000 poena više od Đokovića koji je na dominantan način okončao sezonu i teniser je sa najviše najvećih pehara - 5!
Jasno je da su brojne zabrane, saplitanja i igrice koje nemaju apsolutno veze sa sportom uticale na takav epilog da Srbin još jednu godinu ne završi kao najbolje rangirani teniser na planeti.
A, da je najbolji to svakako jeste! To potvrđuju i njegovi vanserijski rezultati.
Na pitanje novinara posle podizanja trofeja u Torinu, gde je nanizao maksimalnih pet pobede i inkasirao oko četiri i po miliona dolara, Novak je u svom stilu, šmekerski odgovorio.
„Nisam. Peti sam (smeh)“, poručio je srpski as i nastavio:
„Ove nedelje verovatno jesam. Sveukupno rangiranje pokazuje ko je imao najbolju godinu, a Alkaras je broj jedan. Nema tu mnogo toga da se kaže. U mislima sam uvek najbolji na svetu. Takav mi je mentalitet i pristup. Bez obzira ko je prekoputa mreže, bez obzira kakva je podloga, sezona, misli su mi uvek iste. Ambicije su najveće. Takav pristum me je doveo ovde, da sada sedim sa jednim od najvažnijih trofeja u sportu. Osećam se dobro. Brinem o sebi. Imam odličan tim ljudi oko sebe. Za mene je ovo ljubav i strast. Sve dok to bude bilo prisutno, izazivaću mlađe momke za velike trofeje“, glasio je Novakov šampionski odogovor na pitanje novinara.
Interesantno, pak, Novak je osvojio trofej na Završnom turniru posle predugih sedam godina posta.
„Prošlo je dosta vremena od poslednjeg trofeja. Sedam godina... Sećam se svih tih mečeva. Možda sada ne mogu da se setim koji mi je bio najteži. Svaka pobeda je jedinstvena. Možda protiv Davidenka 2008. godine u Šangaju. Prvi je uvek najposebniji, tako da bih verovatno izabrao taj“, rekao je Novak.
Sezona je gotova, a Novak i dalje oseća glad za trofejima i pobedama. To je ono što ga konstantno održava u vrhu i čini da bude toliko uspešan.
„Nisam jeo posle meča, tako da sam baš gladan. Šalu na stranu, naravno da jesam. Motivacija je uvek prisutna. Gladan sam da dokažem da sam i dalje jedan od najboljih na svetu i da mogu da pobedim na velikim turnirima. Vidimo se u Australiji“, zaključio je peti teniser planete kojem niko ne može ništa.
Kada je poredak od Top 10 igrača u pitanju, Alkaras je prvi, Nadal je iza njega sa 6.20 poena.
Ispred Novaka Đokovića je Kasper Rud sa 5.820 poena, sledi Grk Stefanos Cicipas 5.550. Novak je peti, a iza njega se nalaze: Feliks Ože-Alijasim (4.190), Danil Medvedev (4.065), Andrej Rubljov (3.930), Tejlor Fric (3.355) i Hubert Hurkač (2.905).
Novak Đoković nedavno je govorio za Sputnjik, tokom boravka u Srbiji gde se družio sa mališanima.
Novak Đoković i Kasper Rud - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2022
SPORT
„Novače, ne mogu da zamislim kroz šta si prošao“ – Norvežanin je veliki i u porazu
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2022
SPORT
Novak za kraj sezone otvorio dušu: Bio sam kao na iglama, samo mi znamo šta smo prošli
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2022
Katar 2022
Novak postao šampion Torina i poslao posebnu poruku Orlovima na Mundijalu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala