- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Bizaran slučaj čoveka koji je ušao u istoriju fudbala /video/

© AP Photo / Manu FernandezEner Valensija
Ener Valensija - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2022
Pratite nas
Ener Valensija, kapiten reprezentacije Ekvadora, ušao je u istoriju Mundijala i uopšte fudbala pošto je postigao prvi gol na Svetskom prvenstvu u Kataru i to iz jedanaesterca, što dosad nije bio slučaj. Ali, sve je moglo da bude mnogo drugačije...
Valensija je u utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Čilea pre šest godina umalo uhapšen na terenu, što je mogao da bude presedan nezabeležen u svetu fudbala.
Napadač je tokom utakmice primetio da se oko terena nalaze policajci koji čekaju upravo njega da bi ga priveli pravdi jer je bio optužen za nepoštovanje odredaba o alimentaciji prema svojoj deci.
Navodno, Valensija je dugovao oko 15.000 evra po tužbi bivše supruge za izdržavanje ćerke i slučaj je stigao praktično do izvršenja, a prvi korak u tome je njegovo hapšenje.
Valensija je, primetivši šta mu se sprema, ostao da leži na travi, signalizirajući povredu, smešten je potom na medicinsko vozilo, dat mu je kiseonik i upućen je ka izlazu sa terena.
Dok je vozilo velikom brzinom kretalo ka izlazu, za njim su potrčali policajci u nameri da Valensiju uhapse, ali je njegov trik uspeo, povrede nije bilo, ali je on uspeo da izbegne hapšenje.
Šest godina kasnije za Ekvador je na otvaranju Mundijala u Kataru, protiv domaće ekipe, čak tri puta zatresao mrežu, ali mu je jedan gol poništen zbog ofsajd pozicije intervencijom VAR tehnologije.
Ener Valensija - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2022
Katar 2022
Pamtiće se ekvadorska trinaestica /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala