- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Turske snage uništile skrovišta i skladišta kurdskih formacija na severu Iraka i Sirije

© AP Photo / Ghaith AlsayedTurski vojni konvoj u sirijskoj provinciji Idlib
Turski vojni konvoj u sirijskoj provinciji Idlib - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2022
Pratite nas
U vazdušnoj operaciji u severnoj Siriji i Iraku uništene su pećine, tuneli i skladišta kurdskih oružanih formacija, saopštio je turski ministar odbrane Hulusi Akar.
„Skrovišta, bunkeri, pećine, tuneli i skladišta terorista uništeni su sa velikim uspehom. Takozvani štab terorističke organizacije takođe je pogođen sa velikom preciznošću“, rekao je Akar, prenosi televizija „A Haber“.
Prema njegovim rečima, Turska je uvek zahtevala odgovor od onih koji su zadirali u bezbednost zemlje i naroda.
„Nastavićemo to da radimo“, dodao je Akar.
Turski ministar ranije je izjavio da Ankara sprovodi vazdušnu operaciju protiv sirijskog krila zabranjene Radničke partije Kurdistana u severnoj Siriji i severnom Iraku.
Predstavnik kurdskih Sirijskih demokratskih snaga (SDF) Farhad Šami potvrdio je na svom Tviteru da je Turska izvela napad na grad Kobani, koji se nalazi pod kontrolom kurdskih formacija SDF.
Vazdušna operacija „Mač-kandža“ protiv kurdskih formacija u severnoj Siriji i Iraku u skladu je sa pravom na samoodbranu prema članu 51 Povelje UN, saopštilo je ranije Ministarstvo odbrane Turske. Ministarstvo je istaklo da teroristi koriste severne teritorije Sirije i Iraka kao baze za napade na Tursku.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala