- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Turska pokrenula novu operaciju na severu Sirije i Iraka - pogođeno 89 ciljeva

© AFP 2023 / Jorge GuerreroVojni avion F-16 turske vojne avijacije
Vojni avion F-16 turske vojne avijacije - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2022
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Turske saopštilo je da je uništilo 89 ciljeva tokom vazdušne operacije na severu Sirije i Iraka. Svi avioni koji su učestvovali u operaciji su se vratili u svoje baze.
„Vazdušna operacija je uspešno izvedena u oblastima Kandil, Asos, Hakurk u severnom Iraku i oblastima Tel Rifat, Sisire i Derik u severnoj Siriji, koje su teroristi koristili kao baze za napade na našu zemlju. Tokom vazdušne operacije uništeno je 89 ciljeva, 81 u prvoj fazi i osam jutros - skloništa, bunkeri, pećine, tuneli, skladišta municije i tzv. štabovi i kampovi za obuku terorista koji ugrožavaju našu zemlju, naš narod i bezbednost naših granica. Mnogi teroristi su neutralisani“, navodi se u saopštenju vojnog resora.
Saopšteno je da „među teroristima, neutralisanim tokom operacije, ima i takozvanih vođa terorističke organizacije (PKK zabranjena u Turskoj)“.
Farhad Šami, portparol kurdskih Sirijskih demokratskih snaga (SDF), rekao je ranije da Turska napada pogranični grad Kobani na severu Sirije, koji je pod kontrolom SDF.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala