- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska avijacija dobila partiju lovaca Su-34, uskoro stiže još

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaLovci-bombarderi Su-34 nadleću Kremlj povodom Dana pobede u Moskvi.
Lovci-bombarderi Su-34 nadleću Kremlj povodom Dana pobede u Moskvi. - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2022
Pratite nas
Vazdušno-kosmičke strane Rusije su dobile nove lovce Su-34, a do kraja godine će dobiti još jednu partiju aviona, saopštila je pres-služba ruske vlade, prenoseći izjavu generalnog direktora Ujedinjene korporacije za proizvodnju aviona (OAK) Jurija Sljusara.

„Proizveli smo i predali Ministarstvu odbrane Rusije avione Su-34. To su veoma pouzdani i višenamenski lovci. Do kraja godine će Oružane snage Rusije dobiti još jednu partiju aviona koji su sada u proizvodnji“, rekao je on.

Naveo je i da OAK nastavlja da realizuje sve zahteve kako bi Oružanim snagama Rusije isporučila neophodnu vazduhoplovnu tehniku.

„Bez obzira na pritiske Zapada na rusku industriju, realizuju se glavni zadaci odbrambeno-industrijskog kompleksa, kao što su proširenje proizvodnje, ubrzanje tempa rada i uvećanje obima proizvodnje. Kompanija OAK, koja je deo ‘Rosteha’, sve zahteve za avionima ispunjava i pre dogovorenog roka, a Oružane snage Rusije će dobiti novu visokoefikasnu vazduhoplovnu tehniku“, naveo je ruski ministar trgovine Denis Manturov.

Lovac-bombarder Su-34 je predviđen za raketno-bombaške udare na kopnene ciljeve neprijatelja, kao i za uništavanje vazdušnih ciljeva. Vođene visoko precizne rakete „vazduh-kopno“ HS-29 su predviđene za uništavanje uporišta i utvrđenih neprijateljskih ciljeva.
Lovac-bombarder Su-34 - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
RUSIJA
Ruski bombarder Su-34 u akciji tokom specijalne operacije u Ukrajini /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala