- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin patrijarhu Kirilu: Vaša mudra pastirska reč služi konsolidaciji društva

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i ruski patrijarh Kiril na ceremoniji otkrivanja krsta u spomen velikog kneza Sergeja Aleksandroviča u Kremlju
Predsednik Rusije Vladimir Putin i ruski patrijarh Kiril na ceremoniji otkrivanja krsta u spomen velikog kneza Sergeja Aleksandroviča u Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je rođendan patrijarhu moskovskom i cele Rusije Kirilu, ukazavši na to da pastirska reč poglavara Ruske pravoslavne crkve služi konsolidaciji ruskog društva.
„Primite srdačan pozdrav povodom Vašeg rođendana. Na mestu poglavara Ruske pravoslavne crkve usmeravate svoje napore na očuvanje tradicionalnih duhovno-moralnih vrednosti, harmonizaciju međureligioznih i međunacionalnih odnosa, usavršavanje saborništva crkve i države. Vaša mudra pastirska reči služi konsolidaciji naroda, podržava ljude u vreme teških iskušenja“, naveo je Putin u telegramu-čestitki, objavljenoj na sajtu Ruske pravoslavne crkve.
Predsednik Rusije je patrijarhu Kirilu poželeo zdravlje, bodrost duha i dugovečnost.
Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril je 16. poglavar Ruske pravoslavne crkve, a danas je napunio 76 godina.
Rodio se 20. novembra 1946. godine u Lenjingradu kao Vladimir Mihajlovič Gundajev. Otac mu je bio sveštenik, a majka nastavnica nemačkog jezika. Za ruskog patrijarha Kiril je izabran 27. januara 2009. godine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala