- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Preminuo Džejson Dejvid Frenk, vođa „Moćnih rendžera“

© AP Photo / Charles SykesDžejson Dejvid Frenk
Džejson Dejvid Frenk - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2022
Pratite nas
Džejson Dejvid Frenk, poznat po ulozi Tomija Olivera u hit seriji „Moćni rendžeri“, preminuo je u 50. godini u svom domu u Teksasu.
Vest o njegovoj smrti prvi je saopštio njegov prijatelj Majk Bronzoulis, a posle potvrdile njegove kolege iz „Moćnih rendžera“ Volter Džons i Blejk Foster. Američki mediji navode da je u pitanju samoubistvo.
Rođen 4. septembra 1973. godine Frenk je postao poznat po ulozi Tomija Olivera u originalnoj postavi „Moćnih rendžera“. Hit serija je bila njegov glumački debi, a prvo je glumio zelenog, da bi potom postao vođa tima kao beli rendžer.
Iako je prvobitno trebalo da se pojavi u 14 epizoda, postao je toliko popularan da je nastavio sa ulogom Tomija Olivera u svim daljim sezonama „Moćnih rendžera“, kao i kasnijim spinofima i specijalima.
Osim „Moćnih rendžera“, Frenk je glumio u seriji „Sweet Valley High“, kao i epizodne uloge u još nekoliko serija, preneo je RTS.
Bio je majstor borilačkih veština. Iza sebe je ostavio četvoro dece.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala