- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Proglašena vanredna odbrana od poplava u Novom Pazaru: Angažovana vojska, stižu i ministri /video/

© Tanjug / DRAGAN NIKOLICNagli porast vodostaja Lima posle obilnih kiša u Prijepolju
Nagli porast vodostaja Lima posle obilnih kiša u Prijepolju - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2022
Pratite nas
Zbog obilne kiše koja bez prestanka pada u Novom Pazaru, drastično je porastao vodostaj Raške, Jošanice i Trnavice. U gradu je uvedena vanredna odbrana od poplava. Predsednik Aleksandar Vučić izdao je naređenje da se pripadnici Vojske angažuju u borbi protiv vodene stihije. U Prijepolju nagli porast vodostaja Lima, koji preti da se izlije iz korita.
U Novi Pazar uputili su se ministar odbrane Miloš Vučević i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu odbrane i MUP-u.
Predsednik Aleksandar Vučić izdao naređenje da se pripadnici Vojske angažuju u borbi protiv vodene stihije.

Vanredna odbrana od poplava u Novom Pazaru

Javno vodoprivredno preduzeće „Srbijavode“ uvelo je vanrednu odbranu od poplava na delu sliva Zapadne Morave, a u vodnoj jedinici „Ibar-Kraljevo, Novi Pazar“.
Kako je saopšteno, zbog obilnih padavina postoji tendencija daljeg porasta nivoa vode na rekama Raška, Jošanica i Vidrenjak.
Službe preduzeća „Srbijavode" i nadležnih vodoprivrednih preduzeća su na terenu, uvedena su dežurstva, i prati se kretanje promena nivoa vode i promene stanja na odbrambenim linijama.
U koordinaciji sa nadležnim organima lokalne samouprave, komunalnim preduzećima i Štabom preduzimaju se sve neophodne mere u cilju odbrane od poplava.

Porast nivoa reka u zapadnoj Srbiji

Zbog obilnih padavina koje su u poslednja 24 sata zahvatile područje zapadne Srbije, došlo je do porasta nivoa reka u tom delu zemlje, ali za sada nije došlo do izlivanja.
U opštini Lučani Opštinski štab za vanredne situacije naložio je u subotu stanje pripravnosti, ali za sada je stanje normlano.
„Za sada je sve pod kontrolom. Ekipe su u pripravnosti. Nijedan rečni tok na području čitavog Dragačeva nije se izlio iz svog korita“, rekao je za Tanjug Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani.
U opštini Prijepolje, padavine su dovele do podizanja nivoa reke Lim koja je odnela deo ograde sportskih terena „Orsi” u naselju Šarampovo, na ulazu u ovu opštinu.
Predsednik opštine Prijepolje, Vladimir Babić, rekao je da se Lim nalazi u svom koritu i da se nije izlio, ali da vodostaj te reke raste rapidno iz sata u sat.
„Svakoga sata vodostaj Lima raste za 15 centimetara. Voda stiže iz Crne Gore, jer su i kod njih bile velike padavine. Na svu sreću kiša je prestala da pada, pa pratimo stanje na terenu”, rekao je Babić.
Obilne padavine izazvale su i odron u mestu Mili kod Brodareva, što je dovelo do prekida saobraćaja na magistralnom putu ka graničnom prelazu Gostun. Odron je u međuvremenu raščišćen i saobraćaj je ponovo uspostavljen.
SRBIJA
Vučić naredio da se Vojska hitno angažuje u borbi protiv poplava u Pazaru i Tutinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala