- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Najteže stanje u Tutinu, nastradalo dvogodišnje dete /video, foto/

© Tanjug / DRAGAN NIKOLICNabujali Lim u Prijepolju
Nabujali Lim u Prijepolju - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2022
Pratite nas
Situacija sa poplavama trenutno je najteža u Tutinu gde je nastradalo dvogodišnje dete koje je bilo nestalo u popodnevnim satima.
Dete je oko 16 časova upalo u reku Vidrenjak koja protiče kroz Tutin, a kako javljaju beogradski mediji, potraga se završila tragično u ranim večernjim satima.
Na kritične lokacije u Novom Pazaru stigao je danas ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Bratislav Gašić i zajedno sa direktorom JVP „Srbijavode“ Goranom Puzovićem prati stanje na terenu, a direktor Puzović izvestio je ministra o trenutnom stanju vodostaja, saopštilo je JVP „Srbijavode“.
Puzović je istakao da su sve nadležne službe „Srbijavode“ na terenu sa svom neophodnom mehanizacijom.
„U Tutinu je proglašena vanredna situacija i tu je trenutno i najteže stanje. Vanredna odbrana od poplava je u Novom Pazaru i u slivovima reka Ibar, Ljuboviđa, Kolubara, kazao je Puzović, preneo je Tanjug.
„U Tutinu su svi vodostaji drugog reda, oni mali nevidljivi potoci, zbog obilnih padavina postali ozbiljne bujice koje su ugrozile pojedine kuće i delove infrastrukture“, rekao je Puzović za Radio Beograd 1.
Vanredna odbrana od poplava uvedena je na Vodnoj jedinici „Lim-Prijepolje“ na sektoru S.7, pošto je vodostaj porastao preko linije redovne odbrane, saopštile su „Srbijavode“.
U opštini Prijepolje, padavine su dovele do podizanja nivoa reke Lim koja je odnela deo ograde sportskih terena u naselju Šarampov.
U naselju Šarampov duž reke Lim u Prijepolju instaliran je sistem zaštite odbrane od poplava.
Dežurne službe JVP „Srbijavode“ sa nadležnim vodoprivrednim preduzećima postavili su mobilnu opremu za odbranu od poplava u Prijepolju u dužini od 80 metara i sprovode se sve potrebne mere kako bi na kritičnim deonicama ublažili izlivanja vodotokova.
Mere vanredne odbrane od poplava će se sprovoditi i na deonicama vodotokova u zoni ugroženih naselja u štićenom području, a zbog evidentnog rizika od plavljenja branjenog područja.
Vodostaj - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2022
DRUŠTVO
Vanredna odbrana od poplava u slivu Lima, Zapadne Morave, Ibra, Velike Morave, Drine i Kolubare
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala