- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Dule Savić: Srbi budite oprezni u Kataru, a Rusija na proleće pobeđuje 5:0!

Maša Radović i Dule Savić
Maša Radović i Dule Savić - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2022
Pratite nas
Uoči početka Svetskog prvenstva u fudbalu, legenda Crvene zvezde Dušan Dule Savić prognozira kako će se „Orlovi“ plasirati u Kataru.
Gostujući u emisiji „Maša i ...“ Savić je otkrio i hoće li Srbija trpeti pritisak na sportskom terenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji. Kada bi on bio selektor reprezentacije koju sačinjavaju svetski politički lideri — priznao nam je koga bi stavio na koju igračku poziciju.
„Mislim da i ovog puta moramo biti oprezni. Naravno da nisam pesimista, ali znam da bismo napravili rezultat, posebno u ovoj grupi koja je izuzetno teška (Brazil, Švajcarska i Kamerun) moramo učiniti sve, biti zdravi i u formi. Imali smo problem sa dva, tri glavna igrača u proteklih mesec, dva dana, što se povreda tiče. Bez obzira što kažu da će Mitrović biti zdrav za Brazil, nije dovoljno samo biti zdrav nego biti i spreman jer svaka pauza ostavlja traga. Forma naše ekipe zavisi i od zdravstvenog biltena i od doktora reprezentacije“, poručio je Savić za Sputnjik.
Čuveni centarfor Zvezde podseća da je reprezentacija Brazila ne samo favorit u našoj grupi već ekipa za koju smatraju da bi morala u najmanju ruku da igra finale Svetskog prvenstva, ako ne i da osvoji titulu.
„Dakle, nama ostaje da se borimo sa Švajcarskom i Kamerunom za ono drugo mesto koje vodi u sledeći krug takmičenja. Naravno, ne treba da prepustimo Brazilu nijedan sekund, a kamo li jedan bod ili pobedu. Moramo se boriti protiv njih, ali mislim da je osnovno da ove dve reprezentacije budu naš problem ako želimo da idemo dalje“, kaže naš sagovornik.
Na pitanje, kojim rezultatom će se završiti vojno-politička dešavanja na terenu Ukrajine, Savić kaže da više nije u pitanju specijalna vojna operacija u Ukrajini, već na teritoriji Rusije.
„Rusija je vratila veliki deo svojih teritorija, oslobodila ih od nacista i mislim da se tu ne postavlja pitanje kako će da se završi već kad će da se završi. Očekujem da u proleće Rusija postigne i peti gol i da završi to“.

O emisiji „Maša i ...“

Maša i ...“ je emisija portala Sputnjik Srbija u kojoj novinarka Maša Radović u formi kratkog video-intervjua razgovara sa poznatim ličnostima iz sveta politike, kulture, sporta... Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
 - Sputnik Srbija
▶️ Autorske emisije, ekskluzivne intervjue i analize gorućih pitanja u produkciji Sputnjika pratite u rubrici „Podkast“
28 April, 19:00
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala