- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Vučić se čuo sa Piksijem i poručio: Voleo bih Hrvate u četvrtfinalu

© Tanjug / JADRANKA ILICDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da srpski fudbal napreduje krupnim koracima, kao i da se pred početak Mundijala u Kataru čuo sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem. Vučić ne krije da bi voleo u četvrtfinalu sudar Orlova sa Hrvatima. Kako je rekao, bio bi to strašan meč.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće putovati na Mundijal u Kataru, ali je rekao da će svim srcem biti uz Orlove.
Uživo: Neka Mundijal počne!
„Čuo sam se sa Draganom Stojkovićem i poželeo im srećan put. Imao sam neke druge obaveze. Ne idem po tim manifestacijama, ne želim da politizujem i da kažem da sam zaslužan za bilo šta. Naše je da obezbedimo tim ljudima uslove da rade, ništa manje, ništa više. Verujem da ćemo i u košarci imati mnogo uspeha, verujem u selektora Pešića, kao što imam najveće moguće poverenje i u Stojkovića. I kada bude gubio, biću uz njega. Učinio nas je ponosnim. Znate, kada dobijete čestitke od Norvežana, koji su jedna od najboljih sportskih nacija. Kada pobedite Ronalda u Portugaliji. Znao sam, da će da se bore i da izginu na terenu, kao i da će naši da napadnu. Ušao sam i rekao idite i pobedite ih. Sećam se Bjekovićevog i Stojkovićevog izraza lica. Išao je na pobedu, Dragan je bio uveren. Na tom sportskom smislu je Srbiji vratio Srbiji ponos. Voleo bih u četvrtfinalu da se sastanemo sa Hrvatskom, koja je sjajna reprezentacija. Pošto u osmini finala idemo na Urugvaj ili Portugaliju, ukoliko prođemo grupu, a onda možemo na Hrvatsku u četvrtfinalu. To bi bio veliki derbi. Imaju staru, iskusnu reprezentaciju. Sve majstor do majstora. Voleo bih to da vidim, bila bi to strašna utakmica. Mislim da smo mi u ovom trenutku jači“, rekao je Aleksandar Vučić i dodao:
„Neću ići da gledam utakmice Srbije, ali ću da navijam svim srcem, naravno. Kao i svi građani Srbije, to se podrazumeva. Samo ih molim da se bore i ništa više“.
Premijer Mađarske Viktor Orban poručio je da će navijati za Srbiju, a Vučić nije imao dilemu za koga bi navijao da Orlovi kojim slučajem nisu akteri Mundijala.
„Strasno navija za Srbiju, i da Mađarska učestvuje, a mi ne, ja bih navijao za Mađarsku. Kao što sam navijao za Severnu Makedoniju na Evropskom prvenstvu. I to nisam krio. Za koga drugo bih navijao?“, zaključio je Vučić.
Nedavno je gost emisije Miljanov korner bio novinar Nebojša Petrović koji je govorio o Svetskom prvenstvu.
Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2022
Katar 2022
Orban prognozira prvaka sveta – „Tipujem na Srbiju“
Reprezentativac Srbije Sergej Milinković-Savić  - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2022
Katar 2022
Dva srpska „Španca“, jedan „Švajcarac“ – koliko su reprezentacije „naturalizovane“?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala