- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

„Logično je da će Rusi navijati za Srbiju“

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbaler Partizana Saša Zdjelar
Fudbaler Partizana Saša Zdjelar  - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2022
Pratite nas
Saša Zdjelar, povremeni reprezentativac Srbije i fudbaler moskovskog CSKA, rekao je da je siguran da će Rusi navijati za Srbiju na predstojećem Mundijalu.
Zdjelar se s vremena na vreme nalazio na spisku reprezentativaca Srbije, ali nije uspeo da uđe na konačan spisak za Svetsko prvenstvo.
„Ako gledate objektivno, Rusi više nemaju za koga da navijaju na Svetskom prvenstvu. Jedina smo pravoslavna zemlja na turniru, logično je da će navijati za Srbiju. Nažalost, Rusija ne učestvuje na takmičenju, ali se nadam da će nas Rusi podržati“, poručio je Zdjelar.
Defanzivni vezista je prošlog leta stigao u Rusiju i to sa reputacijom kapitena Partizana.
„Rusiju, pre svega, odlikuje infrastruktura. Mislim da je Rusija, u poređenju sa svim zemljama u kojima sam igrao, otišla daleko u tom pogledu, da je niko ne može sustići. Pogledajte nove stadione, baze, sportske centre. Sve je urađeno tako da igrači misle samo na fudbal. Fudbal može da se igra bez obzira kakvi su vremenski uslovi. U Srbiji to nije slučaj, nije moguće igrati u decembru“.
Zdjelaru nije drago što nije često deo reprezentacije Srbije.
„Srbija je moja domovina. Sa omladincima sam osvojio značajan trofej, zahvaljujući kome će me, verovatno, pamtiti dok sam živ. Naravno, boli me što sam odigrao samo nekoliko utakmica za seniorsku reprezentaciju, s obzirom da sam toliko godina „na sceni“. Jednom nam je jednostavno rečeno da neće zvati igrače iz šampionata Srbije. Sada sam u boljem prvenstvu i nadam se da ću u budućnosti ponovo biti u reprezentaciji. Moj zadatak je da radim. Nadam se da će Dragan Stojković, selektor, pratiti rusko prvenstvo i jednog dana mi uputiti poziv u reprezentaciju“.
Borbeni fudbaler je govorio i o iskustvu življenja u Rusiji.
„U Srbiji sam navikao da samo na evropska gostovanja, pogotovo u prvom delu sezone, odlazimo avionom. Ovde je drugačije uređeno. Srećom, igramo protiv dosta klubova iz Moskve, pa nema čestih putovanja, koja se razlikuju od putovanja u Srbiji. Za mog sunarodnika Milana Gajića i mene je odlazak na gostovanje u Rostov vozom bila prava avantura, nešto totalno novo. Pričali smo i šalili se sa saigračima, bilo je totalno neobično i lepo iskustvo“, zaključio je Zdjelar.
► Nedavno je gost emisije Miljanov korner bio novinar Nebojša Petrović koji je govorio o Svetskom prvenstvu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala