- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Piksi: Da ne razočaramo Novaka /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićSelektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi
Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi  - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2022
Pratite nas
Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi sumirao je utiske posle ubedljivog trijumfa nad Bahreinom u prijateljskom meču (5:1), poručivši da zna startnih 11 za Brazil, kao i da utakmica u Manami nije mnogo promenila stvari. Osvrnuo se i što je Novak Đoković rekao da dolazi na finale da gleda Orlove.
„Znam kvalitet svih igrača, nema velikih iznenađenja. Niti neko može da me iznenadi, niti da me razočara. To su igrači sa određenim karakteristikama, svako na svoj način, ali kada igraju za reprezentaciju se i te kako dobro uklapaju taktički, sve u korist tima“, rekao je Dragan Stojković.
Novak Đoković će je poručio da će doći na finale da prati Orlove, a Piksi je u svom stilu poručio na tu temu.
To znači da moramo do finala? Je l' tako? Da ga ne razočaramo. Ljudi su, naravno, navijački nastrojeni, svako na svoj način. Ja to ne razumem, ali da ponovim, moramo biti maksimalno spremni. Ako je neko bolji od nas, mi ćemo čestitati. Ali da ćemo se lako predati, sigurno je da nećemo. To je ono o čemu razmišljamo, idemo utakmicu po utakmicu, imamo Brazil, Kamerun, Švajcarsku, teška je grupa. Ali, moramo verovati da možemo i hoćemo da osvojimo dovoljan broj bodova koji će nas odvesti u nokaut fazu“, istakao je Piksi.
Osvrnuo se Dragan Stojković i na povratak Dušana Vlahovića koji je protiv Bahreina postigao gol i upisao dve asistencije.
„U planu je bilo da uđe u drugom delu utakmice, nikako od starta jer je imao dugu pauzu. Njegov ulazak dodatno je pojačao ofanzivu našeg tima i to se odmah videlo, koliko je opasan. Drago mi je jer je postigao gol i to mu sigurno znači, kao i svakom napadaču. Poneo je i kapitensku traku, sigurno se lepo osećao. Dobro se kreće, bitno je da vidimo onog Vlahovića kji je opasnost po gol protivnika“, rekao je Piksi.
Na pitanje da li će Aleksandar Mitrović, Lukić i Kostić biti spremni za 24. novembar i duel sa Brazilom, selektor Srbije je odgovorio:
„Ja se iskreno nadam da hoće. Šta može da se desi do tada ne znam. Čini mi se sve da će oni biti spremni. Sada su namerno izostali, nismo želeli da rizikujemo, isti je slučaj i sa Veljkovićem. I Radonjić je bio van plana da igra jer je na treningu osetio bol u zadnjoj loži, nisam želeo ni tu da rizikujem. Učinićemo sve da svi budu spremni, koliko ćemo uspeti, videćemo“, rekao je Dragan Stojković neposredno pred let Orlova iz Maname za Dohu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala