- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Ministar: Bezbednost Srpske na zadovoljavajućem nivou

© Sputnik / Dejan SimićPolicija u Banjaluci
Policija u Banjaluci - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2022
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je bezbednosna situacija u Republici Srpskoj na zadovoljavajućem nivou, ističući da su policijski službenici MUP-a Srpske samo u ovoj godini razbili i pohapsili više od 15 organizovanih kriminalnih grupa.
"Nastavićemo to da radimo. Dobrom saradnjom između naše Uprave za organizovani kriminalitet i naših policijskih uprava uspevamo da napravimo veoma dobre rezultate u borbi protiv organizovanog kriminaliteta. Ta borba će se u kontituitetu nastaviti da bi omogućili našim građanima da vode svoje živote na miran i dostojanstven način", naveo je Lukač u intervjuu za Srnu povodom krsne slave MUP-a - Svetog arhangela Mihaila.
On je rekao da se u Republici Srpskoj ponovo pojavljuju veće grupe migranata, dodajući da se MUP u proteklim godinama efikasno nosio s tim problemom kako bi građani Srpske bili zaštićeni od bilo kakvih napada
"Efikasnim radom policije uspeli smo sve to da zaustavimo, a znali smo i znamo da su se takve stvari svakodnevno dešavale, recimo, na teritoriji Federacije BiH", rekao je Lukač.
On je odbacio kritike opozicije u Srpskoj u vezi sa radom MUP-a na suzbijanju kriminaliteta, ističući da svi podaci o radu govore da je MUP Srpske jedna od najuspješnijih policijskih struktura u BiH.
Lukač je istakao dobru saradnju MUP-a sa državama u okruženju, te brojne međunarodne akcije na razbijanju kriminalnih grupa.
"To su rezultati koji apsolutno nisu zanemarivi kada vidimo samo koje količine droge MUP oduzme u toku samo jedne godine i koliko kriminalaca uhapsimo", rekao je Lukač.
On je naglasio da je za borbu sa kriminalom potreba saradnja svih struktura u BiH i na međunarodnom planu
"Tu će nam, svakako, pomoći jedna potpuna saradnja sa Evropolom koju do sada nismo imali. BiH je jedina zemlja koja nema potpunu saradnju sa Evropolom u čitavoj Evropi. To je apsolutno neprihvatljivo, da poslednjih šest godina pokušavamo da implementiramo sporazum koji je potpisan sa Evropolom, da napravimo zajedničku kontakt tačku i da pošaljemo našeg oficira za vezu u Evropol", istakao je, između ostalog, Lukač.
On je rekao da se nada da će se takva potpuna saradnja ostvariti uskoro.
MUP Republike Srpske obeležiće u poneđeljak, 21. novembar, krsnu slavu, Svetog arhangela Mihaila.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala