- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Amerika je uvek napuštala svoje prijatelje – takva sudbina čeka i Ukrajinu

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaAmerički instruktori sa ukrajinskim vojnicima
Američki instruktori sa ukrajinskim vojnicima - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2022
Pratite nas
Amerika će pre ili kasnije prestati da pomaže Kijevu, jer je Amerika uvek napuštala svoje prijatelje, smatra zamenik predsednika Saveta federacije Rusije Dmitrij Medvedev.
„Obični Amerikanci postepeno će početi da se okreću stvarnosti. Taj efekat će se gomilati sve dok Kongres ne obustavi nepromišljenu podršku nacionalističkog režima u Ukrajini“, rekao je Medvedev.
Istovremeno je podsetio da američki kongresmeni traže da se proveri gde je završio ogroman novac koji je poslat kao pomoć Ukrajini.

„Počelo je… Tema novca izdvojenog za Ukrajinu postaje toksična u SAD. Kongresmeni traže totalne provere gde su završile ogromne sume i gde će završiti nove desetine milijardi koje je zatražio Bajden koga su na Kapitol hilu umesno nazvali potpredsednikom Ukrajine. To je bilo neizbežno, takvi su zakoni političkog žanra. Republikanci, koji su postali jači nakon izbora, dižu veliku prašinu protiv demokrata, a oni uzvraćaju“, ocenio je Medvedev.

Međutim, po njegovom mišljenju, SAD će i dalje nastaviti da izdvajaju ogroman novac za militarizaciju ukrajinskog režima.
„To je sastavni deo rusofobičnog konsenzusa u američkim političkim elitama. Ali to će ići sve teže i teže“, predviđa Medvedev.
Istovremeno, dodaje on, kijevske vlasti shvataju da bi izvor pomoći uskoro mogao da presuši, zbog čega „gube veze sa realnošću i pomahnitalo traže uvođenje novih sankcija protiv Rusije“ i sve više novca za sukob.
Ranije su republikanski kongresmeni uputili pismo američkom državnom sekretaru Entoniju Blinkenu u kome su zatražili informacije o mogućim finansijskim vezama Demokratske partije i vlade Ukrajine preko kripto berze FTX koja je bankrotirala.
Kongres SAD - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2022
RUSIJA
Diže se prašina u Vašingtonu: Republikanci traže izveštaj o finansijskim vezama demokrata i Kijeva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala