- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Erdogan na vezi sa Putinom: Sastanak obaveštajaca u Ankari sprečio eskalaciju

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan u Moskvi
Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa turskim liderom Redžepom Tajipom Erdoganom o regionalnim pitanjima, bilateralnim odnosima, prehrambenom sporazumu i Ukrajini, saopštio je kabinet turskog predsednika.
„Rekavši da će produženje rusko-ukrajinskog rata povećati rizike zbog čega je neophodno da se ožive diplomatski pregovori, predsednik Erdogan je saopštio da su kontakti između šefova ruske i američke obaveštajne službe u Turskoj odigrali ključnu ulogu u sprečavanju nekontrolisane situacije na terenu“, saopštio je kabinet turskog lidera.
Predsednik Turske takođe je zahvalio ruskom predsedniku Putinu za njegov konstruktivan stav o produženju sporazuma o izvozu žita za još 120 dana, precizirano je u saopštenju.
Tokom razgovora lidera bilo je reči i o projektu gasnog čvorišta u Turskoj.
„Predsednik Erdogan je izrazio zadovoljstvo predlogom Putinovog da se izgradi centar za prirodni gas u Turskoj i rekao je da će timovi izvršiti neophodne tehničke, pravne i komercijalne procene kako bi se što pre ostvarili zajednički ciljevi“, dodaje se u saopštenju.
Ranije je Si-En-En, pozivajući se na predstavnika Saveta za nacionalnu bezbednost SAD, javio da se šef CIA Vilijam Berns sastao u ponedeljak u Ankari sa direktorom ruske Spoljno-obaveštajne službe Sergejem Nariškinom. Nakon toga je turski lider Redžep Tajip Erdogan saopštio da su Nariškin i Berns razgovarali u Ankari o sprečavanju izbijanja nuklearnog rata.
Međutim, zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov rekao je da teme minulog sastanka šefova ruske Spoljne obaveštajne službe i američke CIA Sergeja Nariškina i Vilijama Bernsa neće biti objavljene javno.
Direktor spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2022
RUSIJA
Erdogan otkrio o čemu su razgovarali Nariškin i šef CIA u Ankari
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala