- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Rusija upozorava: Zapadno oružje koje stiže u Ukrajinu pada u ruke terorista

© AP Photo / Efrem LukatskyUkrajinski vojnici pored američke haubice M777
Ukrajinski vojnici pored američke haubice M777 - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2022
Pratite nas
Značajan deo oružja, koje zapadne zemlje isporučuju Kijevu, dolazi do terorista i krade se, izjavio je stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja.

„Bilo bi naivno verovati da se naoružanje i finansijska podrška koju Zapad pruža Ukrajini, koristi prema nameni. Ukazivali smo na veliki broj činjenica o tome da velika količina naoružanja pada u ruke terorista i kriminalaca, podstičući sukobe širom sveta, a i velika količina se krade“, izjavio je Nebenzja u svom obraćanju na sednici Saveta bezbednosti UN.

On je naveo, da su na kraju o tome počele da razmišljaju i zemlje koje isporučuju takozvanu pomoć.
„U Ukrajinu je 7. novembra poslata grupa američkih eksperata kako bi proverila isporuke oružja Kijevu. Kako se ispostavilo, SAD kontrolišu samo desetinu ili 22 hiljade jedinica oružja. Sudbina ostalog naoružanja je nepoznata“, izjavio je Nebenzja.
Osim toga, prema njegovim rečima, Ukrajina je za Zapad postala poligon za ispitivanje različitih vidova naoružanja.

„NATO zemlje nastavljaju da preplavljuju Ukrajinu oružje, šalju instruktore koji vrše obuke u rukovanju oružjem i strane plaćenike. Pritom, američki vojnici su se uključili i u planiranje i rukovođenje vojnim akcijama“, zaključio je Nebenzja.

Američki general Džek Kin je ranije priznao za televiziju „Foks njuz“ da je Vašington za svega 66 milijardi dolara uspeo da dobije „Ukrajinu koja umesto Amerike ratuje protiv Rusije“.
Kako je rekao, SAD su od februara ove godine u kijevski režim investirale 66 milijardi dolara što je pomoglo u naoružavanju Ukrajine i motivaciji javnosti za rat protiv Rusije.
Pentagon - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Pentagon: Nastavićemo da šaljemo vojnu pomoć Ukrajini dok bude bilo potrebno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala