- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Odrasli se „pomamili“ – a deca su tužna: „Svakoga dana isto pitanje!“

© SputnikPanini album Svetsko prvenstvo
Panini album Svetsko prvenstvo - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2022
Pratite nas
Pomama za sličicama fudbalera za Svetsko prvenstvo u Kataru vlada u čitavom svetu, a na nivo problema je situacija podignuta u Argentini.
Kako javljaju tamošnji mediji, na mnogim prodajnim mestima su okačeni natpisi koji upućuju na to da više nema ni sličica ni albuma.
Problem su, navodi se, izazvali – odrasli, kupujući velike količine sličica koje su decu ostavile bez omiljene zabave.
„Frustrirajuće je što se ne mogu da pronađem sličice. Svakog dana kada dođem kući deca me dočekaju sa pitanjem: ‘Tata jesi li kupio sličice?’ A nemamo gde da ih kupimo“, kaže 38-godišnji Ezekijel Klaveri, otac troje dece.
Proizvođač sličica, Italijanska kompanija Panini razlog za nestašice vidi u činjenici da se ove godine mnogo odraslih uključilo u sakupljanje.
U Argentini jedna kesica sličica košta 150 pesosa, što je otprilike 1 evro, a da bi se popunio album potrebno je da se sakupi 638 sličica. S obzirom na veliki broj duplikata, procenjuje se kako za popunjavanje albuma treba izdvojiti oko 20,000 pesosa (preko 130 evra).
Panini album Svetsko prvenstvo - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2022
SPORT
Stigao je album – odabrana je i ekipa Srbije /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala