- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ko je ruski snimatelj koji je bicepsima zadivio Bajdena

© Foto : Social media page of Yuri SholmovSnimatelj Jurij Šolmov
Snimatelj Jurij Šolmov - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2022
Pratite nas
Ruski snimatelj Jurij Šolmov, koji je dospeo u žižu javnosti nakon što mu je američki predsednik Džo Bajden pohvalio ni manje ni više nego – bicepse, ispričao je svoje utiske o nesvakidašnjem susretu sa liderom SAD tokom samita G20 na Baliju.
Četrdesetjednogodišnji Moskovljanin više od 15 godina radi kao snimatelj ruskog „Prvog kanala“. Za to vreme bio je svuda i video je svašta. Međutim, zbog bliskog susreta sa Bajdenom tokom neformalnog razgovora svetskih lidera na marginama samita G20, dospeo je u centar pažnje.
Po rečima Šolmova, na takvim događajima, medije obično drže podalje od svetskih lidera, ali na Baliju je bilo drugačije.
„Iznenadio sam se što mogu mirno da priđem predsednicima. Indonežansko obezbeđenje je bilo veoma ljubazno, uslužno. Video sam američkog predsednika, malo je zaostajao za ostalima. Snimala ga je američka novinarka. I ja razmišljam: pa ako ona može, zašto ne mogu i ja? Prišao sam im. Počeli smo da snimamo dijalog Bajdena sa Makronom“, ispričao je Šolmov za ruski portal „Kp.ru“.
Međutim, tada ga je primetio američki predsednik.

„Prišao je, krenuo je polako prema meni. Nisam to očekivao, počeo sam da uzmičem. On je krenuo da govori kako su mi razvijene ruke, dodirnuo mi je biceps“, prenosi utiske Šolmov.

Tada se u dijalog uključio i francuski predsednik Emanuel Makron, koji je primetio da snimatelj „dobro trenira“.
Po rečima Jurija, teretana je za njega samo hobi, ali je disciplinovan, pa trenira i tokom službenih putovanja, pa čak i na odmoru.
„Ne smatram da sam nešto postigao. Gledam se u ogledalo i ponovo vidim svoje nedostatke“, kaže Šolmov, iako bi mu mnogi pozavideli na izgledu.
Po njegovim rečima, u teretanu ide odavno, ali posebno aktivno trenira poslednjih sedam godina. To nije njegov jedini hobi – amaterski igra hokej u novinarskom timu. Sa rastom od 186 centimetara i težinom od 109 kilograma, verovatno nije protivnik za poželeti.
Sa službenih putovanja Jurija kod kuće čekaju žena i dvoje dece, što ruski snimatelj smatra svojim pravim dostignućem, a ne bicepse.
Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2022
SVET
„Vidi te bicepse“: Bajden „pao“ na ruskog snimatelja /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala