- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

„Treba da se preduzmu neki koraci“: EU spremna da pomogne Crnoj Gori da završi auto-put do Srbije

© Foto : Youtube/MediaBiro/PrintscreenAuto-put Smokovac-Mateševo, deonica auto-puta Bar-Boljare u Crnoj Gori
Auto-put Smokovac-Mateševo, deonica auto-puta Bar-Boljare u Crnoj Gori - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2022
Pratite nas
Evropska komesarka za transport Adina Valean izjavila je danas da je auto-put kroz Crnu Goru prema Srbiji veoma važan projekat i da Evropska komisija daje podršku da se on izgradi.
„Treba da se preduzmu neki koraci da bi se omogućila solidna finansijska podrška komisije i mi smo spremni da pomognemo Crnoj Gori da završi ovaj projekat“, izjavila je Valean na ministarskom sastanku Ugovora o transportnoj zajednici pod predsedavanjem Crne Gore.
Na sastanku su učestvovali ministri saobraćaja partnera sa Zapadnog Balkana, a bio je posvećen primeni evropskih propisa u oblasti transporta.
Adina Valean je rekla da su zemlje Zapadnog Balkana napredovale u primeni evropskog transportnog zakonodavstva, u primeni tehničkih standarda, mera bezbednosti i sigurnosti, upravljanju saobraćajem i merama za zaštitu životne okoline.
Samo primena ovih standarda može da pomogne u integraciji balkanske transportne mreže u EU, rekla je komesarka i dodala da, ipak, zemlje Zapadnog Balkana moraju da naprave više napora i da im je potrebna dopunska tehnička pomoć Unije, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala