- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Mladi i patriotizam - sa mastera na Kembridžu na doktorske studije u Beograd | Tehnogram

© Fotolia / TilialucidaNaučnik, ilustracija
Naučnik, ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2022
Pratite nas
Odlazak mladih, sve manji broj školovanih koji planiraju život u Srbiji i fenomen „ovo nema nigde osim kod nas“ - sve su to naslovi koji u svojoj suštini predstavljaju generalizaciju i kreiraju netačan mit o mladim ljudima, njihovim težnjama, raspoloženju i ambicijama.
Primer Đorđa Ogrizovića, člana Petnice, prvaka sa mnogih državnih i svetskih takmičenja u znanju i čoveka koji je nakon osnovnih studija završio master studije na Kembridžu da bi se danas vratio na doktorske studije u Beogradu, opovrgava prethodne tvrdnje.
O tome šta znači tradicija univerziteta i koja iskustva i znanja donosi Đorđe u Srbiju, kao i tome kako biti najbolji i kako predstavljati svoju zemlju u inostranstvu u emisiji „Tehnogram“ govori upravo Đorđe Ogrizović, student doktorskih studija na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu.

O emisiji „Tehnogram“

Tehnogram“ je emisija portala i radija Sputnjik koju vodi Marko Nikolić. Teme se tiču novih tehnologija, inovacija u različitim oblastima i uspešnih biznis modela. Emituje se svakog drugog utorka u 21.00.
Mladi i patriotizam - sa mastera na Kembridžu na doktorske studije u Beograd | Tehnogram
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala