- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Norvežanin izbacio Nadala sa Mastersa u Torinu

© AP Photo / Antonio CalanniTejlor Fric - Kasper Rud, Torino, Masters
Tejlor Fric - Kasper Rud, Torino, Masters - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2022
Pratite nas
Norveški teniser Kasper Rud slavio je protiv Amerikanca Tejlora Frica sa 2:1 (6:3, 4:6, 7:6) i tako je matematički izbacio sa završnog Mastersa u Torinu velikog Rafaela Nadala.
Naime, čim je Kasper Rud osvojio prvi set u duelu protiv Amerikanca to je bio znak da je završni masters u Torinu bukvalno završen za Španca i pre trećeg kola grupne faze.
Rani brejk u drugom gemu, odredio je ishod prvog seta. Norvežanin je lako pobegao na 3:0, što Fric nije uspeo da stigne, pa se pomirio sa gubitkom prvog seta - 6:3.
Nadal je u prvom kolu poražen od Tejlora Frica u dva seta, da bi u utorak izgubio i od Feliksa Ože-Alijasima takođe glatko.
Rafael Nadal, Pariz, Bersi - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2022
SPORT
Nadal posle nove katastrofe dao obećanje za 2023.
Nadu mu je davao eventualni poraz Kaspera Ruda od Tejlora Frica u dva seta, jer bi u tom slučaju, Nadal i Rud u direktnom okršaju, pa uz mnogo matematike, imali priliku da se možda bore za plasman dalje.
Ovako, još jedan završni masters je za Nadala završen i Španac će i ove godine ostati bez prilike da osvoji trofej koji nikada pre nije podigao.
Što se tiče duela Frica i Ruda, u drugom setu obojica su vodili egal borbu tokom devet gemova. Amerikanac je propustio tri brejk lopte u drugom gemu, ali mu je Rud greškama olako omogućio brejk za 6:4 i izjednačenje.
Na kraju je Norvežanin slavio.
U trećem kolu u četvrtak Fric igra sa Feliksom Ože-Alijasimom, dok će Kasper Rud nastupiti protiv Rafaela Nadala u za Španca revijalnom duelu.
Standings provided by Sofascore
►Za Sputnjik je nedavno pričao Novak Đoković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala