Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vjosa Osmani: Izbori na severu Kosova i Metohije 18. decembra

© Tanjug / AP/STRVjosa Osmani
Vjosa Osmani - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2022
Pratite nas
Predsednica privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani je nakon završetka konsultacija sa političkim partijama i Centralnom izbornom komisijom takozvanog Kosova odredila 18. decembar, kao datum vanrednih izbora za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova i Metohije: Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan, prenosi Kljan Kosova.
"Zadužuje se Centralna izborna komisija Republike Kosovo da preduzme sve neophodne radnje za organizovanje i održavanje izbora za gradonačelnika opština: Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan, u skladu sa ovom odlukom i zakonom na snazi", navodi se u odluci Osmani o određivanju i raspisivanju datuma vanrednih izbora za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova i Metohije.
Nakon sastanka sa predstavnicima političkih partija, Osmanijeva je istakla da će se obratiti međunarodnim partnerima sa zahtevom za praćenje izbora i što veće međunarodno učešće u tom izbornom procesu.
Ona je, kako se navodi, naglasila da će bezbednosne institucije preduzeti sve mere kako bi se građani, bez obzira na etničku pripadnost, osećali zaštićeno, bezbedno i ostvarili svoja ustavna prava.
Sastanak je usledio nakon što su gradonačelnici četiri srpske opštine na severu Kosmeta podneli ostavke zbog odluke Prištine o registarskim tablicama.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala