- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Stambeni kontejneri: Novi oblik stanovanja u Srbiji, čak i u luksuznoj varijanti /video/

CC0 / Pixabay / Stambeni kontejner
Stambeni kontejner - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2022
Pratite nas
Ko trenutno nema drugo rešenje, a poseduje komad zemlje, može da se skući za samo nekoliko dana i nekoliko hiljada evra dok se ne nađe u mogućnosti da pronađe trajnije rešenje.Nisu u pitanju drvene ili montažne kuće, jer i njihova izrada traje, a po ceni sve su bliže klasičnim kućama. U pitanju su stambeni kontejneri.
Kome se žuri da što pre počne da koristi plac za letovanje, zimovanje ili vikend odmor na planini, pored reke ili jezera, a još nema za pravu kuću, takozvani stambeni kontejner je idealno rešenje. Spolja ne deluje ni najmanje kako mu ime zvuči, a enterijer je tek sasvim „druga priča“.
Kontejneri se uglavnom mogu videti na gradilištima gde se koriste kao kacelarijski prostor. Koriste ih i špediteri, a ponekad čak i carinici i policija na graničnim prelazima.
Međutim, oni odavno više ne izgledaju kao nekada kada im je namena bila samo poslovna. Sve više liče namoderne opremljene kuće, a luksuzniji imaju zidovi od stakla da bi moglo da se uživa u panoramskom pogledu.
Proizvođači u Srbiji, na primer, osnovni model kontejneracene 3.500 evra plus PDV. Naglašavaju da nikakva građevinska dozvola za postavljanje nije potrebna, a na društvenim mrežamamože se naći podatak da kontejner bez sprata dimenzija 7x7,2 metra, čija je prednja strana u staklu, košta 9.100 evra, plus PDV.
Svaki stambeni kontejner ima vodovodne instalacije za kuhinjicu, a kupatilo je unapred sređeno - negde čak postoje i odvojen toalet i kupatilo sa kabinom za tuširanje, preneo je "Kurir".
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala