- Sputnik Srbija, 1920
NAUKA I TEHNOLOGIJA

Predstavljen izum koji bi mogao da promeni auto-industriju /video/

CC0 / Pixabay / Unutrašnjost automobila
Unutrašnjost automobila - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2022
Pratite nas
Na nedavno održanom sajmu u Las Vegasu predstavljen je jedan izum koji bi mogao da promeni automobilsku industriju.
Reč je o uređaju „Roadkill 5000“, koji se pričvršćuje na sistem vešanja vozila i njegove pokrete pretvara u električnu energiju.
Izum, koji bi mogao da bude vrlo vredan u procesu elektrifikacije, razvila je kompanija „Gig Performance“, čija je delatnost održivi transport, odnosno povećanje autonomije električnih vozila.

Izgleda jednostavno, ali koristi složenu tehnologiju

„Roadkill 5000“ izgleda vrlo jednostavno, ali koristi složenu tehnologiju koja pretvara kinetičku energiju u električnu, a zatim je skladišti u bateriji vozila. Kompanije koja je razvila uređaj za sada nije otkrila detalje kako ta tehnologija funkcioniše, ali je poznato da sistem ne zahteva promene na sistemu vešanja.
Uređaj predstavlja „novu vrstu dinamičkog vešanja koji se u električnim vozilima može dodati postojećim uređajima za povrat energije dobijene iz samog kretanja, poput regenerativnih kočnica“, preneo je portal „Auto klub“.
Kompanija je prvo dizajnirala ovaj sistem za teška vozila, poput kamiona, ali najavljuje da će uskoro na tržište stići i verzija za putničke automobile.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala