- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Piksi poručio za Sputnjik: Mitrović će igrati makar sa jednom nogom

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović  - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2022
Pratite nas
Aleksandar Mitrović, najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije, povređen je pred put u Katar, a na pitanje Sputnjika o njegovom zdravstvenom stanju pred Mundijal odgovorio je na konferenciji Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije.
I dalje nije poznato kako se samo šest dana pred početak Mundijala oseća Aleksandar Mitrović, ali je poznato da Srbija bez njega ne ide u Katar.
Na konferenciji za medije Dragan Stojković Piksi istakao je da još uvek nije video Mitrovića kako bi znao detaljnije o njegovoj povredi, ali je poručio da će srpski as ići u Katar makar sa jednom nogom!

„Informacija koja imam je da se nadam da će biti sve u redu. Vlahović je u trenažnom procesu, nije želeo da rizikuje pred Mundijal. Nisam video Mitrovića na štakama, a on će ići na Mundijal i bez noge. Možemo i glavu da mu skratimo opet ćemo ga voditi. Mi do noćas imamo vremena da menjamo, ali čisto sumnjam da će menjati u zadnji čas. On će ići makar i bez noge, a on će moći da igra i sa jednom nogom. Ostaje da verujemo da će biti sve u redu. S obzirom na značaj takmičenja, njihov psihološki sklop, postoji mala zadrška da se ne desi nešto pa da ne budu na Mundijalu“, rekao je Piksi za Sputnjik.

Selektoru je važno da Srbija u Kataru igra lep fudbal kojim će obezbediti prolazak u eliminacionu fazu.

„I jedno i drugo. Da biste otišli u sledeću fazu morate da zaslužite. Pobeda je jako važno, svakoga koga pitate ima da kaže samo da pobedimo, jeste, ali meni je bitno kako pobeđujemo, važan mi je stil, način na koji pobeđujemo. Razmišljamo kako da zaradimo dovoljan broj bodova koji će nam odvesti u dalju fazu. Imamo prelepu šansu, zato što ovi igrači sa moje strane nemaju pritisak već potpuno slobodu da pokažu raskošni talenat. Kad će ako ne sad“, poručio je Piksi.

Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2022
Katar 2022
Piksijeva poslednja reč pred Katar: „Respekt Brazilu, ali malo sutra ćemo se predati“
Aleksandar Mitrović je mrežu Švedske zatresao  tri puta,  u 18, 45 i 50. minutu utakmice   - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2022
Katar 2022
Dan kada su Ronaldo i Lisabon zanemeli – a Srbija zbog Mitra počela da veruje u čuda
Srpski fudbaler Andrija Živković u dresu PAOK - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2022
Katar 2022
Živkovićeva majstorija! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala